Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Κισαμίτισα και Κισαμίτη, 
Όταν, πριν 3 περίπου μήνες, πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την παράταξη του Δημάρχου Μυλωνάκη, από κάθε θέση και αξίωμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και να πορευθώ τον μοναχικό δρόμο της συνείδησής μου, οι περισσότεροι πίστευαν ότι το τόλμημά μου είχε χαρακτηριστικά απονενοημένου πολιτικού διαβήματος, κυρίως επειδή αρκετοί καλοθελητές, εκπρόσωποι εκείνων, που σήμερα μιλούν για πολιτισμένο και ήπιο προεκλογικό κλίμα, έσπευσαν να με χλευάσουν, να με λοιδορήσουν, ακόμα και να με συκοφαντήσουν.
Σε εκείνους που συμπεραίνουν, χωρίς να γνωρίζουν τα δεδομένα, δεν κρατώ κακία. Σε αυτούς όμως που με προσβάλλουν, ενώ πολύ καλά γνωρίζουν την αλήθεια, τους καλώ την Κυριακή το πρωί να κοιταχθούν στον καθρέπτη και να αναρωτηθούν εάν είναι υπερήφανοι για την επιλογή τους … Εάν πιστεύουν ότι η μοίρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους είναι να εμπιστευτούν την παράταξη του κ. Μυλωνάκη ή την παράταξη του κ. Σταθάκη για τα επόμενα 5 χρόνια … 
 Κισαμίτισα και Κισαμίτη, 
Ανακοινώνοντας την πρόθεσή μου να ηγηθώ συνδυασμού που θα εγγυηθεί ότι η Κίσαμος θα κάνει μία καινούρια ΑΡΧΗ, η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε για εμένα πρωτοφανής και συγκινητική. Πέρα από τους συνδημότες μας, που θαρρετά και χωρίς φόβο πήραν την απόφαση να συμπορευτούν μαζί μου, πολλοί ήταν εκείνοι που μας πλησίασαν, έστω και διστακτικά, μας έσφιξαν το χέρι, κλείνοντας μας το μάτι, σχεδόν συνωμοτικά, ζητώντας μας να αντέξουμε, και κάνουμε πράξη την εξαγγελία μας για μια καινούρια ΑΡΧΗ, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος. 
Αυτό φαίνεται ότι έσπειρε την ανησυχία και τον φόβο σε ορισμένους, διότι μέχρι και το κλείσιμο των συνδυασμών δεχτήκαμε έναν αδυσώπητο και ανηλεή πόλεμο λάσπης, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και τα μέλη του συνδυασμού μας, κτυπήματα κάτω από την μέση και κάθε είδους πολιτικό κουτσαβακισμό, που μπορεί να κλόνισε κάποιους ανθρώπους μας, συγκράτησε όμως τον πυρήνα μας και μας πείσμωσε ακόμη περισσότερο. 
Στις προκλήσεις και στην ειρωνεία δεν απαντήσαμε. Δεν ζητιανέψαμε προβολή, καθόσον η τράπουλα της ενημέρωσης ξέραμε εκ των προτέρων ότι είναι μοιρασμένη αλλού… Σε σημείο μάλιστα που πραγματικά θεωρούμε ότι παίζουν με την νοημοσύνη σου…. 
Βλέπεις ξεκάθαρα ποια είναι τα συμφέροντα που παίζονται γύρω σου… 
ΝΥΝ και ΠΡΩΗΝ προσπαθούν με λύσσα να πιάσουν καρέκλα, όχι ασφαλώς μόνο από αγάπη και έρωτα για την Κίσαμο και εσένα !
Απέναντι στην «ματαιοδοξία» τους και στην αλαζονεία τους, παρατάσσουμε την σιωπή μας. ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ !!!!    
 Η σιωπή μας και η σιωπή σου έγινε ο φόβος και η ανησυχία τους. 
Κατάλαβαν όλοι πια, ότι οι εκλογές στην Κίσαμο, από «υγιεινός περίπατος» του πρώτου γύρου, μετατράπηκαν σε μία αμφίρροπη και σκληρή αναμέτρηση που θα κριθεί στον δεύτερο γύρο της 15ης Οκτωβρίου, καθόσον χάρη σε ΕΜΑΣ, μία μεγάλη ,σιωπηλή μα συνειδητοποιημένη και πλειοψηφική μερίδα συμπολιτών μας ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ! 
Την σιωπή ΣΑΣ φοβούνται αυτοί που κομπάζουν, σας εμπαίζουν κατάμουτρα και «εκβιάζουν» την ψήφο σας.
ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΟΡΓΗ ΣΑΣ. 
Η σιωπή σας και η οργή σας είναι η ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ. Τόσο των νυν όσο και των πρώην.
 
Κισαμίτισα και Κισαμίτη, 
Όλο αυτό το διάστημα σε κοιτάξαμε στα μάτια ζητώντας σου να διαβάσεις και να ακούσεις τις θέσεις μας . 
Δεν σου φωνάξαμε, δεν κομπάσαμε, δεν ενοχλήσαμε, δεν σου κουνήσαμε το δάκτυλο, δεν σε προσβάλλαμε.
Η αξιοπρέπειά σου είναι για εμάς ιερή επιταγή. 
Στις συκοφαντίες και την λάσπη από κάθε κατεύθυνση, απαντήσαμε με όραμα, θέσεις, ιδέες και πρόγραμμα. 
Στις κατηγορίες του ενός έναντι του άλλου ,εμείς, σταθήκαμε στο πλάι, όπως και εσύ, καθόσον ούτε εσύ είσαι δούλος κανενός, ούτε ο Δήμος Κισάμου είναι ιδιοκτησία ή μαγαζάκι κανενός. 
Τους αφήσαμε να τσακώνονται έξω από το σπίτι του ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ. 
ΔΗΛΑΔΗ το ΔΙΚΟ ΣΟΥ το σπίτι. Καιρός λοιπόν να τους δείξεις με την ψήφο σου ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ! 
Ποιος είναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ και ποιος είναι ο ΠΕΛΑΤΗΣ ! 
 
Κισαμίτισα και Κισαμίτη , 
Στις εκλογές της 8ης του Οκτώβρη θέλουμε να ψηφίσεις ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ !
Και να επιλέξεις τον Συνδυασμό μας ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ , όχι από συμπάθεια, αλλά επειδή ξέρουμε ότι και εσύ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ ! 
Στις εκλογές της 8ης του Οκτώβρη ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ να σε εκπροσωπήσουμε πλειοψηφικά και μας βάζεις στην θέση του οδηγού για την τελική αναμέτρηση της 15ης του Οκτωβρίου !
Εκεί τελειώνουμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ με τις καταστάσεις που μας οδήγησαν σε στασιμότητα και οπισθοδρόμηση τα τελευταία 20 χρόνια ! 
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ! ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ !  
Για μία Κίσαμο από την Αρχή ! 
Υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Θεοδωρογλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: