Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ

Τα παραπονα πολλά και προς πάσα κατεύθυνση απ' όλους τους κατοίκους του Καμαριανού ποταμού με την συνεχιζόμενη ρύπανση. Μετά και τον καθαρισμό μέρος του ποταμού απο την αντιπεριφέρεια, που ήρθε και έκανε τον έλεγχο μετά απο καταγγελία επώνυμα συγκριμένου κατοίκου της περιοχής, ειναι πλέον ευδιάκριτα τα λύματα στο ποτάμι.
Η απορία βέβαια ειναι οτι το θέμα ειναι παλαιό και γνωστό.. Κάπου απο το 2018 ξεκινάει με τον τότε πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας κ. Κωνσταντουλάκη να καλεί το υγειονομικό αλλά και να προσπαθεί να βρει την πηγή του κακού. Οι προσπάθειες βέβαια δεν καρποφόρησαν με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η δυσοσμία και η κακή εικόνα στην περιοχή. 
- Αλήθεια έχει να μας πει κάτι η δημοτική αρχή για τα χάλια του Καμαριανού ποταμού σήμερα που τα λύματα πλέον και μετά τον μερικό καθαρισμό του είναι τόσο ευδιάκριτα; 
- Τι ενέργειες έχουν γίνει για να βρεθεί η εστία μόλυνσης και ποιοι συνεχίζουν να έχουν συνδέσει τους βόθρους τους με το ποτάμι;
Επιτέλους θα ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με τα προβλήματα της πόλης και φυσικά με όχι μόνο με την περιοχή αυτή αλλά και το άλλο ποτάμι της πόλης που ειναι και αυτό στα ίδια χάλια. 
Θα το επισημάνω κάθε τόσο μπα και το καταλάβει η δημοτική αρχή που ακόμα μάλλον ειναι μεθυσμένη με την αναπάντεχη νίκη της... ο δήμος δεν σταματά να εργάζεται και να λύνει προβλήματα όλης της περιοχής. Δεν βγήκε μόνο για να προστατέψει τις νατουρες ούτε για να κυνηγήσει επενδυτές που της χαλούν τα σχέδια.
Ας ελπίσουμε οτι η νέα δημοτική κοινότητα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν εγκαταλείψει την πόλη για αλλού.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: