Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ....

Το όνειρο απο την πραγματικότητα καμιά φορά μπορεί να ειναι μια ασκελιά δρόμος αλλά και πάρα πολλές φορές έτη φωτός μακριά.  
Κρουαζιερόπλοια, υδροπλάνα, νέες προβλήτες, εμπορικές τουριστικές και ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες.
Ωραία ακούγονται και ευπρόσδεκτα... είναι και ένα ωραίο θέμα που μπορούν να βγάλουν μια φωτογραφία .. όλοι οι εμπλεκόμενοι. 
Φυσικά κανείς δεν έχει αντίρρηση να μην γίνουν όλα αυτά, μιας και όχι μόνο τα περιμέναμε αλλά θεωρώ οτι αργήσαμε, παρ' όλο που αυτά τα ζητήματα μας απασχολούσα χρόνια ...
- Αλλά βρε φίλοι, μελετητές, ενθουσιασμένοι σύμβουλοι και αποδέλοιποι αποσβολωμένοι  ... απο το λιμάνι μας λείπουν τα στοιχειώδη ... δεν έχει προβλήτες παντού, στα νότια θυμίζει εποχές 1970, έχει χωμάτινες περιοχές και φυσικά τεράστιες ξέρες που χρειάζονται να φύγουν και να βαθύνει η λεκάνη....... ας ξεκινήσετε απο αυτά πρώτα και τα υπόλοιπα θα έλθουν με τον καιρό...
Καλή η κρουαζιέρα, αλλά πρώτα πρέπει να φτιάξουμε λιμάνι... και φυσικά να ρωτήσουμε και τα Χανιά.... και να αναλογιστούμε γιατί τόσα χρόνια το δεύτερο λιμάνι του νομού σαμποταρίστηκε τόσο... κάποιοι ξέρουν, επιτέλους ας μιλήσουν όσο ειναι ακόμα εν ζωή.   
Υ.Σ Παλιά μας κοίμιζαν οι Χανιώτες τώρα έμαθαν και μας κοιμίζουν και οι ντόπιοι σωτήρες.😎
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: