Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ...

 Σε μια καταγγελία που για το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, προχωρά μια μητέρα από την ευρύτερη περιοχή, που χρειάστηκε τις υπηρεσίες του στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου.
H νεαρή κοπέλα, όπως επισήμανε, ο γιός της 2,5 περίπου ετών κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε από το κρεββάτι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.
Η γυναίκα έντρομη, αφού είδε και αίματα από το κεφάλι του παιδιού, πήγε μαζί με τον άνδρα της στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο παιδί.
«Όταν φτάσαμε εκεί, είδαμε φώτα έξω από το Κέντρο Υγείας, αλλά οι πόρτες ήταν κλειστές. Γνωρίζουμε ότι το βράδυ κλείνουν τις πόρτες για λόγους ασφαλείας. Χτυπήσαμε το κουδούνι, που υπάρχει εκεί, για να μας ανοίξουν αλλά δεν απάντησε κανείς την πρώτη φορά. Επιμείναμε αρκετές φορές, αλλά πάλι δεν πήραμε καμία απάντηση».
«Τελικά μετά από περίπου 10 λεπτά προσπαθειών, αποφασίσαμε να πάμε το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου τελικά και εξυπηρετηθήκαμε», επισημαίνει.
Η ίδια μάλιστα, αναρρωτιέται πως γίνεται σε ένα Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί τόσο κόσμο καθημερινά, από πολλές περιοχές, να μην μπορούν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση.
«Το παιδί μου, ήθελε μόνο ράμματα. Τι θα γινόταν αν ήταν κάποιο σοβαρότερο περιστατικο; Αν ήταν κάποιος ηλικιωμένος; Θα τον ά φηναν να πεθάνει;», καταλήγει.
**** Το zarpanews.gr, επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κισάμου Δημήτρη Ανυφαντάκη, ο οποίος επισημαίνει πως, δεν υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης ή κάτι αντίστοιχο. Αυτό που συμβαίνει  είναι πως επειδή κάποια βράδια δεν υπάρχει φύλακας, μετά από μια συγκεκριμένη ώρα, οι πόρτες του Κέντρου Υγείας κλείνουν για λόγους ασφαλείας, και όλα τα τηλέφωνα και το κουδούνι εκτρέπονται στο εφημερείο.  «Ο φύλακας είναι εκεί μόνο 2-3 βράδια την εβδομάδα», επισημαίνει
«Όλο το καλοκαίρι δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Πάντα ελέγχουμε αν έχει γίνει σωστά η εκτροπή ώστε να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που έρχονται και οι άνθρωποι της Κισάμου το γνωρίζουν»
«Τι ακριβώς συνέβη δεν μπορώ να γνωρίζω καθώς δεν ήμουν εκεί», λέει ο κύριος Ανυφαντάκης, «πάντως ο γιατρός που ήταν εκείνη την ώρα βάρδια, λέει πως δεν άκουσε τίποτα, δεν γίνεται να άκουσε κάτι και να μην ήθελε να εξυπηρετήσει».
Τέλος, όπως τονίζει ο κ. Ανυφαντάκης, μέχρι τις 3 και μισή τα ξημερώματα, υπήρχε γιατρός στο Κέντρο Υγείας και οι πόρτες ήταν ανοιχτές, αφού εκείνη την ώρα διαχειριζόταν άλλο περιστατικό.
zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: