Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΣΠΟΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Η Βουλευτής Χανίων κ. Σέβη Βολουδάκη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με το φαινόμενο της αδεσποτείας το οποίο απαντάται εδώ και χρόνια σε πολλούς δήμους της Ελλάδας κυρίως ορεινούς, ημιορεινούς και νησιωτικούς.
Η κυρία Βολουδάκη επεσήμανε ότι έπειτα από αλλαγές που εισήχθησαν με τροπολογία του νόμου 5037/2023, το διοικητικό πρόστιμο επιβάλλεται, πλέον, από το αρμόδιο δασικό όργανο που διαπιστώνει την παράβαση και όχι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ή από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των κατά τόπους περιφερειών.
Η βουλευτής σημείωσε ότι κατόπιν της εν λόγω τροποποίησης αποδεικνύεται μία πολύ σημαντική μείωση των διαπιστωμένων παραβάσεων και των αντίστοιχων προστίμων, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι δασικές υπηρεσίες και οι δήμοι, δε μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά σε αυτό το έργο ελλείψει σχετικών μέσων και υποδομών.
Με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η κ. Βολουδάκη, απηύθυνε στον αρμόδιο Υπουργό το ερώτημα σχετικά με την πρόβλεψη του Υπουργείου για αυστηροποίηση και εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος και να αποτραπεί μελλοντικά αυτό το φαινόμενο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: