Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΟΡΟ ΔΗΜΟ

 Πρόταση δημιουργίας καταδυτικού πάρκου στο νησί Άγιοι Θεόδωροι «ΘΟΔΩΡΟΥ» καταθέτουν οι «Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά» προτείνοντας συνεργασία των Δύο Δήμων Χανίων και Πλατανιά, προκειμένου να δημιουργηθεί Καταδυτικό Πάρκο αναψυχής και Οργανωμένες Καταδύσεις στη θέση Νήσος Άγιοι Θεόδωροι Χανίων.
«Η δημιουργία ενος Καταδυτικόυ Πάρκου  θα αποτελέσει ένα πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή θα συμβάλει για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και θα υπάρξουν άμεσα η άμεσα οφέλη για τον τουρισμό την τοπική Κοινωνία και κατά προέκταση την εθνική οικονομία μας.» υποστηρίζουν ενώ παραθέτουν τον σχετικό νόμο:
«Νόμος 3409/05 – Άρθρο 13
Άρθρο 13: Καταδυτικά Πάρκα – Οργανωμένες ΚαταδύσειςΗ διαχείριση του Καταδυτικού Πάρκου ανήκει στον φορέα διαχείρισης αυτού, ο οποίος μπορεί να είναι φυσικό πρόσωπο, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή σύμπραξη αυτών. Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού δεν θίγονται οι περί επιχειρήσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης διατάξεις των άρθρων 107 και επόμενων του νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010), όπως ισχύουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: