Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ...ΩΣ ΤΟ 2030 ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ


 Άμα τα βλέπεις στα χαρτιά και στο εξηγούν πως και τι θα φτιάξουν ειναι όλα ωραία... Το  Master Plan Ρογκάν που έγινε εν μέρη μελέτη κάποτε και χωροθετήθηκε εν μέρη αλλά δεν προχώρησε τίποτα παραπάνω..... παρουσιάστηκε τροποποιημένη στην δημοτική αρχή μας.

Υδροπλάνα και πλοία κρουαζιέρας θα φιλοξενεί το λιμάνι μας τα επόμενα 20 χρόνια εφόσον δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πρώτιστα στο λιμάνι της Σούδας. Το κόστος βέβαια απλησίαστο αν θέλουμε να λέγεται αυτό το έκτρωμα λιμάνι... από 13.5 -21 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά ως τότε θα μπορούσαν τουλάχιστον να το κάνουμε υποφερτό και να μην είχε χωμάτινες προβλήτες ή θα μπορούσαν να το βαθύνουν. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε .. 

Κοίτα πόσο ωραίο φαίνεται στο σχέδιο .. αυτός είναι ο σκοπός, να παρουσιάσουμε κάτι που θα κάποτε...ως εκεί. 

Το εμπορικό κομμάτι του λιμανιού χάθηκε το 2018, δηλαδή εμπορικό πλοίο να έλθει και να ξεφορτώσει εμπορεύματα έχει να μπει εδώ και 6 κοντά χρόνια...η αιτία δεν την ξέρω αλλά μάλλον η απόσταση από τα Χανιά και φυσικά το απαγορευτικό του δρόμου που θα πρέπει να μπαίνουν τα φορτηγά εντός της πόλης. Άρα παράκαμψη κα λιμάνι συνδέονται και θα τα συνδέσουν στο μέλλον.

Ας ελπίσουμε τώρα που έχουμε και εκπροσώπηση στο Δ.Σ του ΛΤΝΧ να δούμε να γίνονται τα απλά... αν και όπως φαίνεται εμείς το χώρο στάθμευσης θα φτιάξουμε και εκεί .....αφού έχουμε βρει τον τρόπο να τα οικονομούμε ξεκούραστα.

Πάντως τώρα που ο δήμος, ο νέος δήμος θα εχει μπόλικους και εργατικούς συμβούλους θωρώ οτι πρέπει να γινει μια αντικατάσταση στο μέλος στο Δ.Σ του ΛΤΝΧ που σήμερα ειναι ο εκάστοτε δήμαρχος και να μπει ένας σύμβουλος με αποκλειστικό σκοπό την καλή λειτουργεία του λιμανιού μας... ένα λιμάνι που ειναι πλήρως εγκαταλελειμμένο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: