Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ .... ΕΜΑΣ!!!

Αγαπητοί συμπολίτες προχωράμε στην ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου και κάθε μέρα γινόμαστε ποιο αγράμματοι.
Προχωράμε με τα παρακάτω δεδομένα
Α) Δεν υπάρχει τετραγωνικό μέτρο δημόσιας περιουσίας στο δήμο (πλατείες, πεζοδρόμια, παραλίες, ακάλυπτο χώρο, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, κ.λ.π.) που να μην έχει καταπατηθεί και "θεωρητικά αξιοποιηθεί" από τους κατοίκους προς ίδιο οικονομικό όφελος. Μιλάνε για τουρισμό και στη πράξη απαγορεύουμε στους ΑΜΕΑ, στους ηλικιωμένους, στις μητέρες με τα μικρά παιδιά... να έχουν δυνατότητα κυκλοφορίας στην πόλη και την περιφέρεια. 
Β) Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα ο οποίος κατεδάφισε (με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Κρήτης) ένα σχολείο ( ΕΠΑΛ - ΓΕΛ ) χωρίς να υπάρχει καμία μελέτη η οποία να τεκμηριώνει τεχνικά & οικονομικά την αναγκαιότητα κατεδάφισης. Υπήρχε μονάχα πρωτογενείς έλεγχος ο οποίος πρότεινε την συντήρηση του κτιρίου. 
Το τραγικό σε αυτή την απόφαση είναι ότι κανείς δημοτικός σύμβουλος (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), αλλά ούτε και υποψήφιος δήμαρχος ή σύμβουλος  δεν προβληματίστηκε, δεν ανέδειξε, αλλά ούτε και ασχολήθηκε με αυτή την ενέργεια. Όλοι οι υποψήφιοι αρκούνται στη υπόσχεση ότι με τα 11 εκ. Ευρώ που είπε η Περιφέρεια Κρήτης ότι θα διαθέσει θα έχουμε νέο σχολείο το 20τάδε (όπου τάδε τείνει στο άπειρο ).
Γ) γινόμαστε όλοι θεατές στις καταστροφές (πυρκαγιές και πλημύρες) που γίνονται στην κεντρική Ελλάδα και θεωρούμε ότι εμάς δεν θα μας ακουμπήσει αυτό το φαινόμενο. Όλοι βέβαια γνωρίζουμε ότι όλα τα ρυάκια, τα ποτάμια, τα ρέματα, οι εκβολές των ποταμών έχουν είτε καταπατηθεί, είτε στα πλαίσια "της ανάπτυξης και εξυπηρέτησης  ψηφοφόρων" έχουν μικράνει ή και εξαφανιστεί. Ο καθαρισμός δε αυτών, γίνετε από την Περιφέρεια Κρήτης και τον δήμο, μονάχα μετά από καταγγελία των πολιτών και δημοσίευση φωτογραφιών στο Internet. Φαντάζεστε το τοπίο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή μας εάν αντιμετωπίσουμε ανάλογο μετεωρολογικό φαινόμενο? 
Δ) Όλοι οι υποψήφιοι μιλάνε για ανάπτυξη. Αυτή όμως θα έρθει χωρίς τη δική μας συμβολή, από "επενδυτές" που θεωρούν την περιοχή μας φιλέτο. Ποια θα είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μη γίνουν ξένοι στο τόπο τους. Ουδεμία συζήτηση, ουδεμία πρόταση ολοκληρωμένη. Μονάχα κοκορομαχίες προεκλογικού χαρακτήρα με θύματα τον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα και το Λαφονήσι.  
Ε) Ποια είναι, η στρατηγική πρόταση για την ανάπτυξης της Κισάμου σε επίπεδο 30ετίας  από τους υποψηφίους δημάρχους - συνδυασμών που διεκδικούν τη ψήφο μας την ερχόμενη Κυριακή? Ποιος θα είναι ο ρόλος και η θέση των κατοίκων του δήμου στα επόμενα χρόνια. 
Αγαπητοί συμπολίτες  Λυπάμαι ειλικρινά.
Μανώλης Ψωματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: