Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Τεχνική υπηρεσία Δήμου Κισαμου... Ποτέ δεν είναι αργά.
Οκτώβρης 2022
Ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης δήλωσε σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης τα παρακάτω (στο τέλος της δήλωσης η ουσία ...)
... “ως Δήμος προβάλλαμε το ενεργειακό κόστος και τα χρέη των δημοτών προς τον Δήμο για να δούμε αν υπάρχει μια σχετική ρύθμιση που να μπορεί να ωφεληθεί και ο δημότης ή ο Δήμος. Απάντηση σαφή δεν πήραμε. Το ενεργειακό κόστος έχει διπλασιαστεί και να δούμε μην είναι και παραπάνω. Δεν έχουμε πάρει σχετική απάντηση. Εμείς έχουμε υποβάλλει στο πρόγραμμα «Τρίτσης» έργα και περιμένουμε εντάξεις, οι οποίες δεν έχουν γίνει. Θα μπορούσαν αυτά τα έργα να τα βάλουν στο Ταμείο Ανάκαμψης, που δεν γίνεται τώρα, γιατί όπως βγήκε η πρόσκληση ήταν τόσο κλειστή που δεν είχαμε περιθώριο. Κι εμείς, όπως γνωρίζετε, ως Δήμος δεν έχουμε και υπηρεσίες. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα”.

- Φυσικά και δεν έχουμε υπηρεσίες και φυσικά είναι το μεγάλο μας πρόβλημα το θέμα είναι οτι ενω το γνωρίζουμε τι κάνουμε για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα τόσα χρόνια.... Κακό δεν είναι να υπολογίζουμε στους άλλους(δήμους πολιτεία) αλλά κάποτε θα πρέπει να ορίζουμε εμείς ποτέ και πως θα φτιάξουμε ένα έργο ...το να υπολογίζουμε και χαιρόμαστε επειδή θα μας το κάνουν οι άλλοι δήμοι έχει καταντήσει Κισαμίτικο ανέκδοτο ...
Το λέω αυτό επειδή ούτε μια μελέτη ηλεκτροφωτισμού δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε και βλέπουμε τα χάλια μας εδώ και τόσα χρόνια. Το να καρφώνεις στύλους για να εξυπηρετείς τους δημότες ψηφοφόρους δεν είναι λύση, η πόλη χρειάζεται μια μελέτη ηλεκτροφωτισμού απ' άκρη σ' άκρη της πόλης. Τέσσερα χρόνια προσπάθειας να φωτιστεί το κάστρο πήγε στο βροντο... δείτε στην Ηρώων Πολυτεχνείου τους δημοτικούς στύλος σάπιους έτοιμοι να πέσουν από την μια, και από την άλλη της ΔΕΗ σαν παλούκια πάνω στην μέση των δήθεν πεζοδρομίων. Τέτοια ρεζιλίκια επειδή δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε μια μελέτη αντικατάστασης επειδή δεν υπάρχει τρόπος να γίνει μια μελέτη από μας, επειδή δεν μπορούμε λόγω ανικανότητας να προσφέρουμε τα απαραίτητα στους δημότες. 
Ας ελπίσουμε ότι από τον Γενάρη που θα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή (αυτή μαλλον περιμένουν και οι νυν🤪) να γίνουν τουλάχιστον τα απαραίτητα...και ειδικά η υπογειοποίηση του ηλ. δικτύου (θα πέσουν πολλά βέβαια στην Ηρώων Πολυτεχνείου πρέπει να φύγει και ο αμίαντος).
Τελικά ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί ψηφήσανε αυτούς που δεν έκαναν 4 χρόνια εντελώς τίποτα..... και φαντάζει και δυσκολο να κανουν...τους λυπηθήκαμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: