Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Η ΚΙΣΑΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ

Είναι γνωστή η λαϊκή ρήση ότι …« όταν στον βάλτο μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».
Το show της κόντρας της δημοτικής αρχής του κ. Μυλωνάκη και του συνδυασμού του κ. Σταθάκη ξεκάθαρα σου δίνουν να καταλάβεις τι θα συμβεί στην Κίσαμο εάν ένας από τους δύο βρεθεί στο τιμόνι του Δήμου.
Ξαφνικά τους τελευταίους μήνες η Κίσαμος μετατράπηκε σε Χώρα Λωτοφάγων.
Ο Δήμαρχος που μέχρι πέρσι παραπονιόταν στα κανάλια ότι οι ξαπλώστρες στο Λαφονήσι είναι …. και λίγες, σήμερα πανηγυρίζει που εκδόθηκε απόφαση που περιορίζει στο ελάχιστο τα ομπρελοκαθίσματα !
Ακόμη δεν έχει εξηγήσει γιατί δεν προχώρησε σε δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης στο Λαφονήσι, για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών μας και γιατί φθάσαμε στο σημείο και την γαλάζια σημαία να χάσουμε και να μας σφραγίζουν καλοκαιριάτικα την καντίνα !
Δεσμευόμαστε να τον προτείνουμε για Βραβείο Οικολογίας !
Είναι τραγελαφικό να παρατηρεί κανείς τους, άλλοτε, τιμητές και σκληρούς επικριτές του, τώρα να βαδίζουν χεράκι – χεράκι προς τις κάλπες με εκείνον!!!! Ο συνδυασμός του Δημάρχου έγινε κυκεώνας δεξιοαριστεροοικολογικών συνιστωσών !!!!
Για να επιβιώσει ο κ. Μυλωνάκης συνήψε «αυτοδιοικητικό σύμφωνο συμβίωσης» με τους μέχρι χθες σκληρότερους αμφισβητίες του !
Είναι οι ίδιοι, που κατέθεσαν διαπιστευτήρια υποταγής στον κ. Δήμαρχο, λοιδορώντας τον επικεφαλής μας και αφήνοντας βρωμερά και χυδαία σε βάρος του υπονοούμενα. Τους αφιερώνουμε – παραφρασμένη- την γνωστή μαντινάδα :
“Έτσι, τα φέραν οι καιροί και τα μοντέρνα χρόνια, 
αντάμα επάνα κελαηδούν κοράκοι κι «αηδόνια» …”
Ο μέχρι πριν λίγους μήνες ικέτης υποψηφίων συμβούλων κ. Σταθάκης, βρέθηκε, εν μία νυκτί, με ισχυρούς συμμάχους, που τον επέλεξαν όχι ασφαλώς για τα αυτοδιοικητικά του πεπραγμένα αλλά για την «προσαρμοστικότητά» του !
Με πλήρη συνείδηση επέλεξε να γίνει απολογητής συμφερόντων , που τόσο η τοπική κοινωνία όσο και η κεντρική εξουσία ζητούν να περιοριστούν ,ως προς τις βλέψεις τους, στα νόμιμα.
Αξιοπαρατήρητη είναι και η προβολή που έχει λάβει από ΜΜΕ των Χανίων, φανταζόμαστε χάρη στην σαγήνη και την γοητεία που ασκούν οι θέσεις και το πρόγραμμά του… Δυστυχώς όμως για αυτόν η προβολή του στα ΜΜΕ είναι αντιστρόφως ανάλογη με την προβολή της πραγματικής εικόνας του στην κοινωνία της Κισάμου, ως δήθεν επόμενος αναγκαίος σωτήρας και ηγέτης !
Άλλωστε, ο αυτοδιοικητικός βίος και πολιτεία του στα πράγματα της Κισάμου, την περίοδο 2014 -2019, δεν θα μείνει σε κανένα μας αλησμόνητος !
Για την απραξία του, για τις άστοχες και αδιέξοδες συγκρουσιακές συμπεριφορές του, που όχι μόνο δεν είχαν αποτέλεσμα , αλλά απομόνωσαν τον Δήμο μας σε κάθε κέντρο εξουσίας !
Η μνήμη μας και η Κυριακή μόνο κοντές δεν είναι !
Και οι 2 τους διοίκησαν σε θέσεις ευθύνης!!! Και οι 2 απέτυχαν οικτρά !!! Οι Κισαμίτες έχουν και μνήμη και γνώση και θα κρίνουν από το αποτέλεσμα, το αποτύπωμα της παρουσίας του καθενός τους στις ζωές τους τα τελευταία 13 χρόνια !!!!
Οι ευθύνες για το πώς οδηγηθήκαμε ως Δήμος και ως περιοχή ως εδώ έχουν ονοματεπώνυμα. Οι κόντρες, οι εγωισμοί, η υποκρισία, η ala carte ευαισθησία έχουν ονοματεπώνυμα… Και οι φύλακες θεωρούμε ότι έχουν και μνήμη και γνώση….
Γίναμε περίγελως πανελληνίως !
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ! ΩΣ ΕΔΩ !
Αν θέλουμε να κάνουμε ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, οφείλουμε να κοιτάμε κατάματα ο ένας τον άλλο.
Οι Δημότες ξέρουν τι να περιμένουν αν εμπιστευτούν τα κλειδιά του Δήμου στον νυν Δήμαρχο και τις παρακοιμώμενες συνιστώσες του ή τον προηγούμενο Δήμαρχο και εκείνους τους παλαιούς και νέους φίλους του που τον οιστρηλατούν. Ασφαλώς και δεν μπορούν να εμπιστευτούν και τον έτερο συνυποψήφιό μας, που κι αυτός έδωσε ξεκάθαρα δείγματα
γραφής, ως αυτοδιοικητικός, στο πρόσφατο παρελθόν.
Χορτάσαμε από κήνσορες και θεράποντες, λόγια χωρίς πράξεις, εξαγγελίες χωρίς έργα !
Οι άνθρωποί μας ,στην πόλη και τα χωριά, βλέπουν εδώ και καιρό μία άγρια κόντρα να εξελίσσεται. Προφανώς η κόντρα αυτή είναι που απασχολεί κατεξοχήν τις ως άνω παρατάξεις και δευτερευόντως τα υπόλοιπα προβλήματα των δημοτών.
Στις 8 του Οκτώβρη βάζουμε τις βάσεις για ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ !
Θέλουμε να γίνουμε η φωνή της καθεμίας και του καθενός από ΕΣΑΣ , που βλέπει την Κίσαμο να απαξιώνεται χρόνο με τον χρόνο, τα προβλήματα να σωρεύονται και να μπολιάζεται ο δημότης με την αδιαφορία για τα κοινά, την ιδιώτευση και την νοοτροπία πως θα καλύψει τα δικά του προς το ζην παραμερίζοντας τα προβλήματα του συνόλου.
Ο κόσμος βλέπει να τον κοροϊδεύουν και δεν αντιδρά. 
Βλέπει έργα οδοποιίας 10 ημέρες πριν τις εκλογές και απλά κουνάει το κεφάλι ! Έργα μάλιστα αλλονών- της Περιφέρειας (!!!), που καρπώνεται ο νυν Δήμαρχος, ως δικά του !!!!
Βλέπει μακέτες και μελέτες κόσμος και μεγαλεπήβολα έργα, που τάχα μου θα γίνουν άμεσα… Μέσα του ξέρει την αλήθεια … Όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια…
Φίλη Κισαμίτισα και φίλε Κισαμίτη
Σου ζητείται να δώσεις εμπιστοσύνη σε συνδυασμούς, οι επικεφαλείς των οποίων έμειναν στην ιστορία για την μνημειώδη απραξία τους.
Ειδικά σε δύο υποψηφίους (νυν και πρώην Δήμαρχο) ετερόφωτους, δηλαδή εξαρτώμενους από τα ψιχία της κεντρικής και περιφερειακής εξουσίας, χωρίς προσωπικό όραμα, χωρίς έμπνευση, χωρίς σχέδιο.
Στις 8 του Οκτώβρη ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ να κάνουμε ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ, που θα ορίζουμε ΕΜΕΙΣ την μοίρα μας.
Στις 8 του Οκτώβρη ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ να ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ στο μέλλον ΣΟΥ και το μέλλον των παιδιών ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Αθροίζουμε την ψήφο σου και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας !
Για μία Κίσαμο από την Αρχή !
Πατεράκης Γεώργιος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κισάμου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: