Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Παρουσιάστηκε σήμερα στο δημαρχείο Κισάμου, από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων και τον πρόεδρο του κ Βιριράκη, παρουσία μελών της δημοτικής αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης οι προτάσεις από την μελέτη Ρογκάν (master plan) και τον νέο  σχεδιασμό του λιμένα Καβονησίου.
Το έργο που θα περιλαμβάνει και το υδατοδόμιο, χωροθέτηση της μαρίνας, νέα κτήρια για το επιβατικό κοινό, την μαρίνα και το υδατοδρόμιο, καθώς επίσης νέο μώλο και μια θέση για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιου εντός λιμένος και μια άλλη εκτός στα δυτικά που η μελέτη ήδη έχει ανατεθεί, το δε κόστος όλων αυτών θα ξεπεράσει τα 13,5 - 21 εκ. ευρώ, με ορίζοντα πραγματοποίησης των, εφόσον βρεθούν τα χρήματα, την δεκαετία. 
Μελετάτε ακόμα να φτιαχτούν οι ελεύθεροι χώροι, αλλά και οι χώροι στάθμευσης.
Τέλος δρομολογείται μελέτη για την Προβλήτα της παραλίας Τελωνείου συνολικού κόστους περίπου τις 450.000Ε  και η προβλήτα αυτή θα ειναι σε δυο επίπεδα και για ημερόπλοια αλλά και για βάρκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: