Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ Ε.Ε ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Σε μια σεμνή τελετή, στους φιλόξενους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, βράβευσε τρείς εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες από το Π.Τ. Ε.Ε.Σ Κισάμου για την καθοριστική συμβολή τους στη διάσωση ναυτικών από πλοίο  MANASSA ROSE που ναυάγησε στον κόλπο της Κισσάμου, τον Ιανουάριο του 2022.
Τον Πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, υποδέχτηκε η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κισσάμου κ. Μανωλίτσα Νικολακάκη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαυροδημητράκης, κ. Χαχλάκης, κ. Χριστουλάκης, κ. Κελαϊδής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κισάμου, κ. Κουνδουράκης , και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο της μείζονος όσο και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας. Επιπλέον ο υποψήφιος βουλευτής κ. Χαιρετάκης, καθώς και εκπρόσωποι των Αρχών και Συλλόγων της Περιοχής μας. 
Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό παραβρέθηκαν η Τομεάρχης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών , και Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Μ. Μ. Ε. κ. Σταμάτη, ο Πρόεδρος του Π. Τ. Χανίων  κ. Γιαννακάκης, οι Εθελοντικές Διοικήσεις Σαμαρειτών, των Τμημάτων Χανίων, Ρεθύμνου και Σητείας, Σαμαρείτες από το Π. Τ. Χανίων και Σητείας, Εθελόντριες Νοσηλευτικής του Π. Τ. Κισάμου και Χανίων, καθώς και Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος Χανίων. 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκτός από τους Τιμητικούς Επαίνους στους 3  Σαμαρείτες Διασώστες, δόθηκαν και οι Προαγωγές των Εθελοντών Σαμαρειτών  του Περιφερειακού μας Τμήματος… 
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Π. Τ. Κισάμου η κ. Νικολακάκη, ενώ ο Υπεύθυνος των Σαμαρειτών του  Π. Τ. Κισάμου κ. Καπής Στέφανος , αναφέρθηκε στις δράσεις του Τμήματος για την προηγούμενη χρόνια. 
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην διαρκή προσπάθεια στήριξης των δράσεων των Περιφερειακών Τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, από την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού, και αναφερόμενος προς τους Εθελοντές του Π. Τ. Κισάμου, επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά τους, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και ευρύτερα σε δράσεις ολοκλήρου του οργανισμού, χαρακτηρίζοντας το Π. Τ. Κισάμου σαν Πρότυπο Τμήμα! 
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Συνυπεύθυνη των Σαμαρειτών, κ. Τζινευράκη Ευτυχία, ενώ το video με τις δράσεις του Τμήματος επιμελήθηκε η επίσης Συνυπεύθυνη των Σαμαρειτών κ. Χουδαλάκη Αγγελική. 
Λόγω της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του Covid 19, υπήρξε  περιορισμός στις θέσεις, και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Εθελοντές των Τμημάτων της Κρήτης, οι οποίοι ενώ θέλαν να παραστούν στην εκδήλωση, υπήρξε πλαφόν, και τις οικογένειες των Εθελοντών μας, για την κατανόηση, αν και όλοι θέλαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. 
Θερμές ευχαριστίες στον κ. Χαραλαμπάκη Νίκο  με το εργαστήρι παραδοσιακών εδεσμάτων "Πλάθω… Κρητικά" στον κ. Πετράκη Σπύρο και τον κ. Ηλιάκη Δημήτριο για την χορηγία τους στο μικρό κέρασμα που ακολούθησε της εκδήλωσης, στον κ. Ξανθουδακη Άρη και κ. Πλοκαμάκη Γιωργία, τους ακούραστους εργαζόμενους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου για την καθοριστική συμβολή τους, στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: