Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 Επειδή επίκειται συνάντηση αύριο για το παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής στην Κίσαμο, θα θέλαμε τη γνώμη σας.
Το παζάρι έχει σταματήσει τα δυο τελευταία χρόνια για ευνόητους λόγους και αν συνεχιστεί και τρίτη, πολύ φοβόμαστε ότι θα είναι η αρχή του τέλους.
* Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ του παζαριού της Μεγάλης Παρασκευής;
Σημερινή ανάρτηση του Νέου Εμπορικού συλλόγου που βολιδοσκοπεί την κατάσταση στην πόλη μας πριν απο την συνάντηση με τον Δήμο μας για τελικές αποφάσεις σχετικά με το Παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής. 
Η αλήθεια ειναι οτι στην πόλη μας η περίοδος του κορονοιού μας έχει αφήσει πολλά σημάδια, στα πολιτιστικά μας, μάλιστα υπολογίζω οτι δύσκολα θα ξαναδούμε και καρναβάλι... που ήταν και το σήμα κατατεθέν στην πόλη προ κορονοαπαγόρευσης. Πάει η νύχτα των Ευχών πάει το καρναβάλι πάει και το παζάρι ευτυχώς όπως ακούω κουβεντιάζουν για να ξαναγίνει ο Κισαμίτικος Αύγουστος .... 
Είμαι σίγουρος οτι στο ερώτημα του ΝΕΣΚ στο F/B  θα πάρει μόνο θετικές απαντήσεις ίσως βέβαια να βρεθεί και ο καλοθελητής που θα μας πει οτι σε ανοικτό χώρο υπάρχει ακόμα κίνδυνος αλλά ειναι εύκολο να τον αντιμετωπίσουμε και να τον απομονώσουμε. 
Φυσικά υπάρχει μια ολιγωρία απο τον ΝΕΣΚ στην έκφραση άποψης μιας και το αποφάσισε την ύστατη ώρα να ρωτήσει τους λίγους μαγαζάτορες της Σκαλίδη... αλλά ουσιαστικά το καλύετρο ερώτημα θα ήταν  και με μεγαλύτερη σημασία για τα της Σκαλιδη.. που ως και σήμερα έχει χορτάσει υποσχέσεις εκατέρωθεν... 
"Θέλετε μόνιμο παζάρι κάθε Παρασκευή στην Σκαλίδη;" 
Αυτή θα ήταν μια θαρραλέα απόφαση και εκ μέρους του ΝΕΣΚ αλλά πολύ περισσότερο του Δήμου. Ευελπιστώ ο πρόεδρος του ΝΕΣΚ να θέσει τουλάχιστον αυτό το ερώτημα ... το οποίο παζάρι σε εποχές φτώχειας που ζούμε θα ειναι ότι πρέπει και για τα νοικοκυριά που τρέχουν κάθε Παρασκευή στο Κολυμπάρι για τα ψώνια της βδομάδας.... αλλά και για την Σκαλίδη των υποσχέσεων.
Μπορούν να πάρουν άραγε μια τέτοια απόφαση ή ακόμα σκέφτονται να μην στεναχωρήσουν τους δυο-τρεις απο τους 500όσιους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: