Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Δεν ξέρω αν είναι το τελικό σχέδιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων αλλά το εύχομαι γιατί η κατάσταση είχε ξεφύγει λίγο. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που αγανάκτησαν με τις δυο-τρεις αλλαγές που έγιναν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, δείχνοντας την πρόχειρη δουλειά. 
Με απλά λόγια για να καταλάβουν αυτοί που ξέρουν αφού οι υπόλοιποι που δεν ξέρουν την πόλη θα την μάθουν απο τα σήματα που ελπίζω να μπουν σύντομα και σωστά. Μάλιστα και σε σημεία που θα φαίνονται.
Από την Εθνική τράπεζα ως και την είσοδο των καφετεριών στην παραλία ο δρόμος είναι μονόδρομος με κατεύθυνση απο νότο προς βορρά (κατεβαίνουνε μόνο).
Από τον Τίμιο Σταυρό ως και το τέλος του φρουρίου (Αρέτα) μονόδρομος με κατεύθυνση απο βορρά προς νότο (ανεβαίνουμε μόνο), εκεί μπορεί να πάμε δεξιά και να φύγουμε για Πλάτανο ή και αριστερά!!!! (για να ξανακάνουμε τον κύκλο αν δεν έχουμε κατανοήσει τις νέες ρυθμίσεις)
Από το Μουσείο ως και το γραφείο Αγροτικής ανάπτυξης (Περίδου) θα είναι κλειστή η οδός απο τις 19.00 ως και τις 06.00 την επομένη, τις υπόλοιπες ώρες ανοικτή όπως και η Σκαλίδη. 
Τέλος η ανώνυμη οδός απο τις καφετέριες ως και τον Τίμιο Σταυρό (Ανώνυμη) θα παραμείνει ως έχει, δεν μονοδρομείτε.
Με απλά λόγια κοιτάζοντας τον χάρτη οι κόκκινες γραμμές είναι οι μονόδρομοι και με μπλε οι διπλής κυκλοφορίας...οι υπόλοιποι δρόμοι παραμένουν όπως τους ξέρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: