Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», ευαισθητοποιημένο και σε θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία συνεχίζει, σε συνεργασία και κατόπιν παρακλητικού αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και του Αννουσάκειου Ιδρύματος Της, την διαχρονική στήριξη και αρωγή του στην κάλυψη αναγκών που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, της Κισάμου και του Σελίνου. Στα πλαίσια της δράσης «Ενισχύοντας την Δημοσία Υγεία» που υλοποιείται από το Αννουσάκειο Ίδρυμα την περίοδο αυτή χορηγήθηκαν στα Κέντρα Υγείας Κισάμου και Καντάνου ως και σε όλα τα Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία που υπάγονται στις ανωτέρω Υγειονομικές Μονάδες 7 απινιδωτές, 4 καρδιογράφοι, 11 Νοσοκομειακά πιεσόμετρα, 19 ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, 25 οξύμετρα, 24 ωτοσκόπια, σετ εργαλείων συρραφής, μαιευτικό εξεταστικό κρεβάτι, αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, κ.α. 
Επιπροσθέτως παραδόθηκαν 2 αυτόματοι απινιδωτές: 1 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου, ως και πλήρης φαρμακευτικός και παραφαρμακευτικός εξοπλισμός για 10 κιτία Α΄ Βοηθειών των οχημάτων της Π.Υ.Κισάμου ως και 1 απινιδωτής στης Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων. Αρχές Ιουνίου το Αννουσάκειο Ίδρυμα προσέφερε, επιπροσθέτως, στο Κ.Υ. Κισάμου ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα. 
Στα πλαίσια των δράσεων αυτών προσφέρθηκε στον Δήμο Κισάμου 1 αυτόματος απινιδωτής, ο οποίος και τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλεως. Στην σεμνή τελετή παράδοσης, η οποία οργανώθηκε......
.... από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, προηγήθηκε ομιλία από την Διευθύντρια του Κ.Υ. Κισάμου, ιατρό κα Μανολίτσα Νικολακάκη-Κατάκη, η οποία μίλησε για την αξία και σπουδαιότητα του Απινιδωτή που, όπως σημείωσε: «η χρήση του στα πέντε πρώτα λεπτά ενός εμφράγματος είναι σωτήρια για την ζωή του ασθενούς». Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εντεταλμένο Αντιδήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Χαχλάκη, ο οποίος και ευχαρίστησε την Ι. Μητρόπολη εκ μέρους του Δήμου Κισάμου. Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Κισάμου, σημείωσε: «Σε εποχές όπου δοκιμάζεται η υγεία όχι μόνο των συμπολιτών μας, αλλά των πολιτών όλου του κόσμου φανερώνεται, ακόμα περισσότερο, η αξία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Δώρο Θεού που καλείται να σεβαστεί και τιμήσει ο άνθρωπος. Δώρο ζωής και από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» η προσφορά και αυτού  του αυτόματου απινιδωτή που σήμερα προσφέρεται στην κοινωνία της Κισάμου και παραδίδεται στον Δήμο Κισάμου, για την κάλυψη και προστασίας της ζωής τόσο των πολιτών του Δήμου Κισάμου, όσο και των χιλιάδων θερινών επισκεπτών του. Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ.Λάτση» και για αυτή την πολύτιμη προσφορά της αγάπης του, το δώρο ζωής που απλόχερα προσφέρει σε όλους μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Ακολούθησε από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Π.Τ. Κισάμου επίδειξη χρήσης του αυτόματου απινιδωτή με συντονιστή τον Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών κ. Στέφανο Καπή. Εγκάρδιο χαιρετισμό απέστειλε ο Πρόεδρος του ΕΕΣ Δρ. Αντώνιος Αυγερινός. Οι Πρόεδροι των Π.Τ. Χανίων και Ρεθύμνου απεύθυναν, επίσης, χαιρετισμό. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Τ. ΕΕΣ Κισάμου, Πρόεδροι Φορέων και Συλλόγων και αρκετοί πολίτες της Κισάμου. Κατόπιν προτάσεως της Προέδρου του Δ.Σ. Κισάμου κας Νίκης Κατερινάκη το Π.Τ. ΕΕΣ Κισάμου θα οργανώσει, σε άμεσο χρόνο, σεμινάρια εκπαίδευσης χρήσης του απινιδωτή για τους επιχειρηματίες της περιοχής ως και όσους άλλους ενδιαφέρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: