Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Διαβάζοντας τα ΜΜΕ των Χανίων....
 Δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το ΦΕΚ για την αδειοδότηση του καταδυτικού πάρκου Αποκορώνου.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε ότι : «Μια πολυεπίπεδη και πολύχρονη προσπάθεια επιτέλους τελεσφόρησε! Το πρώτο καταδυτικό πάρκο στην Ελλάδα,  στη θέση Ομπρόσγιαλος της τοπικής κοινότητας Κεφαλά του Δήμου Αποκορώνου είναι πραγματικότητα.
Πέντε εκατομμύρια λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού βρίσκουν αμπαγιο στο Δήμο μας, προσδίδοντας εναλλακτικής μορφής τουρισμό με ταυτόχρονη οικονομική ανάσα στον τόπο μας!»
Τελειώνοντας την δήλωση του ο δήμαρχος Αποκορώνου θέλησε να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και ξεχωριστά την πρώην υπουργό κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για την ουσιαστική συμβολή της.
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κ. Κουκιανάκη για την προσπάθεια του αυτή και κουράγιο σε μας που τόσα χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε κάτι και όλο κάπου σκοντάφτουμε και τρώμε τα μούτρα μας.
Να θυμίσω οτι από το 2015 η Δημοτική Αρχή Σταθάκη ξεκίνησε τις ενέργειες με την αριθμ. 182/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κισάμου για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: "ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ"
Το 2018 η Περιφέρεια Κρήτης / ΠΕ Χανίων με την αρ. 120888 31/5/2018 προχωράει στην Έκδοση Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων -όροι διασφάλισης της ακεραιότητας προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 με κωδικό GR4340001 για δραστηριότητα Πάρκου σε θαλάσσια περιοχή μαζί με τον αντίστοιχο αυτής πυθμένα εντός της ανωτέρω περιοχής Natura 2000 η οποία είναι παρακείμενη στο Ακρωτήριο Γραμβούσας του Δήμου Κισάμου, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης και εγκρίνει την υποβληθείσα Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση για δραστηριότητα Πάρκου σε θαλάσσια περιοχή μαζί με τον αντίστοιχο αυτής πυθμένα", .... από τότε βέβαια η και μετά τα ίχνη αυτής της μελέτης χάνονται...
Η Κίσαμος με τα 5-6 γνωστά ναυάγια της θα μπορούσε να ήταν πρωτοπόρα και στον εναλλακτικό τουρισμό, αντίθετα δεν μας νοιάζει και πολύ να φτιάξουμε κάτι νέο, αφού τα βρίσκουμε έτοιμα (Μπάλος-Λαφονήσι-Φαλάσαρνα). 
Φυσικά εμάς στο ενδιάμεσο μας φόρτωσαν και τα καλώδια διασύνδεσης αφού είμαστε και ευκολόπιστοι στις υποσχέσεις, οπότε κάτι έκαναν στον κόλπο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: