Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΟΥΣ
Το Μάρτιο του 2019 και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου το blog είχε γράψει για την καθυστέρηση του έργου "Διαμόρφωση Αύλειου χώρου του 2ου Δημοτικού σχολείου Κισάμου". Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του διευθυντή του σχολείου, κ. Μιχάλη Μπατουδάκη που πρωτοστάτησε για να δει την αυλή του σχολείου να αλλάξει όψη ... εντούτοις η  Δ/νση Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με το υπ.αρ.159046/24-7-2020 έγγραφό της ζήτησε απο τον Δήμο Κισάμου να της δοθεί μια παράταση ως τον Μάρτιο του 21, επειδή πέσανε σε μια απεργία των μηχανικών του Δημοσίου, καθώς και των συνεπειών της εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοιού και δεν κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που υπόγραψε.
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Βέβαια εδώ εμείς που δεν μασάμε απο αυτά ..... τον Απρίλιο του 2020 φτιάξαμε 4 αυλές σχολείων στην Κίσαμο με το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" μέσα σε λίγες μέρες, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου Κισάμου και του Γιώργου Χαχλάκη, μιας και δεν μας καθυστέρησε ο ιός, ούτε η απεργία των μηχανικών της Περιφέρειας..
- Συνεπής όπως πάντα η περιφέρεια στα έργα της ... ελπίζω να μην ζητήσει παράταση και για το υπόλοιπο ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο που πάμε να το ξεχάσουμε και αυτό το έργο.

Υ.Σ Φυσικά και ο Δήμος μας της έδωσε την παράταση που ζήτησε για το έργο προϋπολογισμού 160.000 Ε και ευχόμαστε να μην χρειαστεί άλλη παράταση και να το έχει παραδώσει το 2021.... ο κορονοϊός θα μπαίνει παντού τώρα και θα είναι και το ύστατο αποκούμπι των καθυστερήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: