Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

17ο ΡΑΛΙ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΕΦΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 17ο Ιστορικό Ράλι Κρήτης παλαιών αυτοκινήτων, με την συμμετοχής 46 αυτοκινήτων. Η εκκίνηση του 17ου Ιστορικού Ράλι Κρήτης Παλαιών αυτοκινήτων έγινε στην πλατεία Δικαστηρίων και ο τερματισμός στην πόλη της Κισάμου, όπου και θα γίνει μια μικρή τελετή (προλαβαίνετε ακόμα) για τα πληρώματα και θα δοθούν τα κύπελλα στους νικητές. Μια διοργάνωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (ΣΙΠΑΚ), με τον Δήμο Κισάμου. 
Φυσικά την παράσταση έκλεψαν οι κάτοικοι των χωριών της Κισάμου, Αμυγδαλοκεφάλι και Κάμπος, που εκτός οτι αιφνιδιάστηκαν απο την παρουσία των αυτοκινήτων στα χωριά τους, με την πρωτότυπη διαμαρτυρία τους για τα χάλια του δρόμου... εδώ και δυο χρόνια.
Με τρία πανό αλλά και με κεράσματα υποδέχτηκαν τα αυτοκίνητα... 
Κι ας τον αποφεύγουμε για την ασφάλεια μας.
Κι ας τον παρακάμπτουν οι e-χάρτες.
Κι ας μην θεωρείται προτεραιότητα.
Αυτός είναι ο μοναδικός άξονας Δ. Κρήτης.
"Εσείς βάζετε τα οχήματα, εμείς τους δρόμους, όλοι μαζί πίσω στην δεκαετία του 60"! Σλόγκαν με νόημα που δείχνει την συνεχιζόμενη κοροϊδία στην δυτική μεριά του Δήμου μας... με τον δρόμος να είναι χειρότερος και απο γιοφύρι της Άρτας.
 Ένα άλλο πανό έγραφε το καλωσόρισμα. "Καλώς ήρθατε. Οδηγείται με προσοχή. Ο δρόμος προσωρινά επικίνδυνος, λόγω ΑΜΕΣΩΝ αποκαταστάσεων τα τελευταία 2.5 χρόνια."
Χρόνιες υποσχέσεις, καταδικάζοντας πολλά χωριά του δυτικού Ιναχωρίου, σε καιρό μάλιστα κρίσης να μην έχουν τουρισμό.
Ας ελπίσουμε οτι θα ιδρώσει το αυτί κάποιων... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: