Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ.. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

Παρ όλο που απο το 2012 ο δήμος Κισάμου είναι αντίθετος με την δημιουργία Λατομείων στην ευρύτερη περιοχή του Ιναχωρίου, αλλά και με την προσφυγή του Δήμου πρόσφατα στη δικαιοσύνη για το θέμα αυτό, έχοντας ασκήσει ειδική διοικητική προσφυγή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος &΄Ενέργειας και στην Γενική Γραμματεία Ενέργειας Ορυκτών Πρώτων Υλών Δ/νση Μεταλλευτικών, αλλά και κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπως αναρτήθηκε απο φίλο σε σχόλιο στην σελίδα μου ...οι διερευνητικές εργασίες έγιναν. Μάλιστα δεν χρειάστηκε να γίνουν με τον παλιό τρόπο, λακκούβες και σκαψίματα, αλλά με κάποιον άλλο πιο ανώδυνο. Οπότε τα δικαστήρια άκυρα, αφού σε λίγο καιρό θα μάθουμε απο την Υπηρεσία Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, αν υπάρχουν απολήψιμα κοιτάσματα εκεί που οι παλαιότεροι τα είχαν βρει μη απολήψιμα.*
Υπενθυμίζω ότι η συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προχώρησε σε έγκριση διενέργειας ερευνητικών εργασιών του ΒΟ γύψου σε τρεις τοποθεσίες, στην ευρύτερη περιοχή Προφήτης Ηλίας, Στομίου, Βάθης Ιναχωρίου, σε συνολική έκταση περίπου 600 στρεμμάτων.
Φυσικά ήταν να μην πάρουν δείγματα απο την στιγμή που τα πήραν την κατάληξη την ξέρουμε... εγώ βέβαια επειδή όπως και πολλοί άλλοι τους αρέσει η περιοχή του Ιναχωρίου και την έχουμε περπατήσει πολλές φορές, η απορία μου είναι στις περιοχές που έχουν γίνει οι προηγούμενες εργασίες και χάσκουν τόσα χρόνια έτσι ποιος είναι υπεύθυνος να κάμει τουλάχιστον μια δενδροφύτευση. Αυτά τα βουνά ήταν γεμάτα κάποτε απο πεύκα...σήμερα μόνο τρύπες.
Όλο απορίες έχω....

Δεν υπάρχουν σχόλια: