Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Βασικά αυτή η άποψη μου για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων της πόλης της Κισάμου, ενδεχομένως να μην βρει πολλούς υποστηρικτές, εντούτοις εγώ σαν πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του Λυκείου την κατέθεσα στον Δήμο Κισάμου στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο και ελπίζω κάποτε να συζητηθεί. Φυσικά την κατέθεσα επώνυμα και δίχως υπερκφυγές.
 - Είναι σίγουρο και δεν χωρά καμιά αμφιβολία οτι τα νέα Λύκεια θα τα δούμε σε μια 10ετία ίσως και αργότερο στην Κίσαμο, μάλιστα δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας ειδικά στο θέμα αυτό και να αποπροσανατολίζουμε την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τα παιδιά. Είναι αναμενόμενο, σωστό και πρέπει οι μαθητές των Λυκείων της πόλης να έχουν ένα σταθερό σχολείο, μια σίγουρη τάξη για να μπορέσουν να αποδώσουν τα αναμενόμενα στις εξετάσεις τους... αντ αυτού τυραννιούνται, ενδεχομένως και να τιμωρούνται.
 Μαθητές που κρίνεται το μέλλον τους .... να κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες στριμωγμένοι, δίχως κανονικό ωράριο και με τα πολλά προβλήματα, αλλάζοντας ώρες διδασκαλίας αλλά και συνήθειες χρόνων, που τα είδαμε την φετινή χρονιά να μην μπορούν να λυθούν. Μάλιστα θεωρώ πολύ πιθανόν να μην έχουν παραδοθεί και οι προκάτ αίθουσες ως και τον Σεπτέμβριο, παρά τι διαβεβαιώσεις, οπότε μιλάμε για μια συνεχιζόμενη κακή κατάσταση και για το επόμενο διδακτικό έτος. 
Οι επιτυχίες φέτος των μαθητών του ΓΕΛ δεν ήταν οι αναμενόμενες αυτό το λένε τα ίδια τα παιδιά, αλλά και οι γονείς, όνειρα χάθηκαν και δεύτερες ευκαιρίες ίσως να μην υπάρχουν, ελπίζοντας μόνο στην μοριοδότηση για να μπουν σε σχολές επιθυμίας τους.
- Έτσι λοιπόν έκανα πρόταση στο Δ.Σ του Δήμου Κισάμου να αλλάξει τα πράγματα αφού μπορεί... και να συστεγαστούν τα δυο γυμνάσια στο χώρο του 1ου Γυμνασίου και το 2ο Γυμνάσιο να γίνει Λύκειο, σχολείο που ανήκει δικαιωματικά στα παιδιά του Λυκείου, μιας και κτίστηκε για Γενικό Λύκειο Κισάμου .... για όσους δεν το ξέρουν. Έτσι οι μαθητές θα έχουν ένα σχολείο που τους αξίζει για να μπορέσουν να αφοσιωθούν στον στόχο τους, οι μαθητές όλων των σχολείων θα έχουν μάθημα πρωί, αλλά και η συναναστροφή στην αυλή των γυμνασίων θα είναι της ίδιας ηλικίας, και όχι όπως τώρα σχεδιάζεται. 
Ξέρω οτι κάποιοι θα αντιδράσουν... όχι βέβαια γονείς γυμνασιόπαιδων, γιατί και αυτοί θα σκεφτούν την επόμενη μέρα που τα παιδιά τους θα αναγκαστούν να κάνουν σαν Λυκειόπαιδα σε προκάτ και ενδεχομένως με ωράριο βραδινό, δίχως τα απαραίτητα..
Ξέρω οτι είναι δύσκολο όχι στην εφαρμογή του αλλά να το αποδεχτούμε, αλλά απο την άλλη το θεωρώ απαραίτητο μιας και τα παιδιά των Λυκείων χρειάζονται το μόνιμο και σταθερό ειδικά την τελευταία χρονιά. Εξάλλου αν όλα πάνε καλά όπως λένε κάποιοι δεν θα χρειαστεί να είναι 10ετίας αυτή η αλλαγή, αλλά τριετίας, ή και λιγότερο !!!!!!!!.
Ας ελπίσουμε οτι κάποιοι που αντιδρούν τώρα θα το καταλάβουν.
Όσο για το ΕΠΑΛ δυστυχώς αν τα εργαστήρια δεν γίνουν γρήγορα θα είναι μια δυσκολότερη χρονιά απ ότι η φετινή... Χρειάζεται αγώνας και όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι αν θέλουμε να μην χαθούν σχολεία απο την περιοχή μας. Όλοι ξέρουμε οτι φύγει απο αυτόν τον τόπο δεν ξαναγυρίζει πίσω...
Αυτός ο αγώνας δεν είναι αποκλειστικός των γονέων και των μαθητών των Λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε, είναι αγώνας που αφορά γονείς και παιδιά μιας ολάκερης 10ετίας ..παιδιά που ακόμα δεν έχουν πάει στο δημοτικό...θα βρουν μπροστά τους την ίδια κατάσταση και φυσικά σαν μια γροθιά πρέπει να απαιτήσουμε τα απαραίτητα, αυτά που η πολιτεία πρέπει να μας δώσει δίχως δεύτερη κουβέντα. 
Ι. Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Πρόεδρος συλλόγου Γονέων 
Γενικού Λυκείου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: