Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

Ο κ. Βαρουφάκης κατα την επίσκεψη του στην Σητεία επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου, στη συνέχεια μετέβη στο Επιμελητήριο Λασιθίου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Θωμά Χαριτάκη, τον Αντιδήμαρχο Χάρη Αλεξάκη και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.
Ο αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο κατασκευής ενός μεγαλύτερου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου «αντιαναπτυξιακό έργο», αντιπροτείνοντας την ανακατασκευή του υφιστάμενου προκειμένου να γίνει ασφαλέστερος και «δίπλα του να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο ηλεκτροκίνητο «μαγνητικό» τρένο, από τα Χανιά ως της Σητεία…»!
Εξήγησε ότι το μέλλον ανήκει και περιβαλλοντικά και τεχνολογικά στην ηλεκτροκίνηση, ότι αυτό θα προσφέρει πραγματικά στον τουρισμό της Κρήτης με τη γρήγορη μετακίνηση κατοίκων και τουριστών, ενώ θα προκαλέσει την ίδρυση επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών υποστήριξης υψηλής τεχνολογίας.

Τελικά ούτε ο Βαρουφάκης ξέρει που τελειώνει η Κρήτη... αλλά καθόλου άσχημη ιδέα δεν είναι αυτή με το ηλεκτροκινούμενο τρένο να το κάνουμε ως και την Κίσαμο, εξάλλου εμείς έχουμε "θαμμένο" πολύ ρεύμα στο δρόμο για Χανιά και δεν θα χρειαστούμε και πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: