Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ -ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κισάμου παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη δικαιοσύνη και τον άδικο διασυρμό της συντοπίτισσας εισαγγελέως κ.Ελένης Τουλουπάκη.   
Μικρό χωριό ο γενέθλιος τόπος, ηχηρό παρόν στο πανελλήνιο η παρουσία της Κισαμίτισας στην προσπάθεια και στον αγώνα της να κρατήσει ψηλά τον πήχη του θεσμού που επάξια φέρει και ασκεί! 
Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη υπηρετεί τον θεσμό της δικαιοσύνης με ασυμβίβαστο και παραδειγματικό τρόπο. Σε μια μάλιστα κρίσιμη καμπή της ιστορίας του τόπου, αφού μόλις  προ μηνών η χώρα εξήλθε από την δεκαετή περιπέτεια της χρεοκοπίας και των μνημονίων, ο ελληνικός λαός επιθυμεί να διαλευκανθεί κάθε περίπτωση διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Στα πλαίσια αυτά η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και των όποιων πολιτικών ευθυνών υπάρχουν σε αυτό, αποτελεί μια εμβληματική υπόθεση, τόσο για το οικονομικό του μέγεθος, όσο και για την παγκοσμιότητά του. 
Οι πολιτικές δυνάμεις όμως που οδήγησαν στην χρεοκοπία, εκμεταλλευόμενες την παλινόρθωσή τους στην εξουσία, χρησιμοποιούν κάθε θεσμική δυνατότητα και κάθε τρόπο χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τα φιλικά τους ΜΜΕ ώστε: 
α) να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι ουδείς πολιτικός ευθύνεται για οτιδήποτε, 
β) να μετατραπεί αυτό που διεθνώς κατονομάζεται ως σκάνδαλο σε εγχώρια “σκευωρία”
γ) να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η δικαιοσύνη ώστε, όχι μόνο το σκάνδαλο Novartis να μην διερευνηθεί, αλλά και ποτέ να μην υπάρξει έλεγχος στην πολιτική εξουσία. Αναθέτουν έτσι στην Δικαιοσύνη τον προσβλητικό για τον θεσμό ρόλο, αυτόν της a priori αρχειοθέτησης...
δ) να αντιστραφεί η δίωξη, έτσι ώστε οι διωκόμενοι να διώξουν τους διώκτες τους
ε) να χρησιμοποιηθεί η θεσμική εκτροπή ώστε η υπόθεση να πάρει χαρακτήρα πολιτικού ρεβανσισμού απέναντι στην αντιπολίτευση. 
Σε αυτήν την παρακμιακή διαδρομή, που πρώτος ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς έχει προαναγγείλει λέγοντας, “θα σας πάω μέχρι τέλους...” χωρίς όμως να διασαφηνίζει εάν το...”μέχρι τέλους” που ευαγγελίζεται, θα είναι ένα τέλος που, αντί να βρεθούν ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ και να διερευνηθεί περαιτέρω ο ρόλος των πολιτικών προσώπων, θα βρίσκονται ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ! 
Στο παραπάνω πλαίσιο η κ. Ελένη Τουλουπάκη διασύρεται και κατασυκοφαντείται γιατί είχε την εντιμότητα και το σθένος να τιμήσει τον θεσμό της δικαιοσύνης και το βαρύ έργο που της ανέθεσε η Πολιτεία. Η δίωξη λοιπόν κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη είναι η ταφόπλακα όχι μόνον στο σκάνδαλο Novartis και στη μάχη κατά της διαφθοράς, αλλά και στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη !" 
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κισάμου προσθέτει τη φωνή του σε αυτούς που υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ζητά την δικαίωση της κ. Ελένης Τουλουπάκη και απαιτεί την πλήρη απόδοση των όποιων πολιτικών ευθυνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: