Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

ΕΔΩ 112...

Η φώτο είναι απο την προχθεσινή περιπέτεια 3 επισκεπτών μας που την γλύτωσαν στο παραπέντε όταν το αυτοκίνητο τους κρεμάστηκε σε γκρεμό... Αμέσως κάλεσα τον έκτακτο αριθμό ανάγκης 112 και στο τόπο του συμβάντος έφτασαν αμέσως 2 πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού σταθμού Κισάμου που κατάφεραν να τραβήξουν το όχημα και να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες του.. που είχαν κοκαλώσει μη γνωρίζοντες που είναι και ποια είναι η κατάσταση τους. Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος. Ως προς το εισερχόμενο σκέλος, μπορείτε να καλέσετε δωρεάν το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορείτε να λάβετε προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβει οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
Φυσικά οι ξένοι όλοι όσοι κινούνται στην Ελλάδα και την Κρήτη, το έχουν υπόψιν τους τον αριθμό αυτό, μιας και όλοι ξέρουν έχουν ενημερωθεί πριν έλθουν τι υπέροχους δρόμους έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: