Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου, ζητά από τον Δήμαρχο να πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Ο σεβασμιώτατος υψώνει φωνή διαμαρτυρίας όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολάκερη την Κίσαμο. Πρώην Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι παίρνουν θέση ξεκάθαρη για την απόφαση αυτή. Πολίτες κάθε λογής αντιδρούν σχετικά με την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να πραγματοποιηθούν ερευνητικές εργασίες γύψου στον Προφήτη Ηλία. .... αλήθεια ο Δήμος μπρος σε αυτήν την συστράτευση τι κάνει; Όπως φάνηκε και ακούστηκε στο προχθεσινό συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών αντί να μπει μπροστάρης και καθοδηγητής θέλει να να μην φανεί ... βοηθώντας όμως όσο μπορεί τους φορείς και τους πολίτες να αναδείξουν το θέμα και το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί. Μπερδευτήκαμε όλοι όσοι το καταλάβαμε.. ενδεχομένως να ήταν λάθος τοποθέτηση.. αλλά δεν μπορεί ο Δήμος να μην μπει μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα! Ας περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις γιατί πολλές φορές άλλα λένε, άλλα ακούμε...και άλλα γράφονται.
Κρίμα βέβαια που αυτό ειδικά το συμβούλιο έγινε κεκλεισμένων των θυρών, κρίμα που δεν ακούστηκαν οι φωνές του Κωστή Κουκουράκη, του Μπάμπη Πιτσιγαυδάκη, του Γιώργου  Μακράκη, ανθρώπων που έχουν γνώση και φυσικά ξεκάθαρη άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: