Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ......

Μια φορά θα κάτσουν μαζί ... για να κουβεντιάσουν το Γενικό πολεοδομικό αλλά και τον χωροταξικό σχεδιασμό της περιοχής τους Άνω και Κάτω Μεσόγεια....  Μάλλον κάτι πήρε το αυτί τους και ετοιμάζουν την άμυνα τους.
Πάντως ο δήμαρχος το είπε ξεκάθαρα...
"Για να πραγματοποιηθεί (κατάθεση προτάσεων) πρέπει πρώτα να εξετασθούν οι προτάσεις των μελετητών και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και συλλογιζόμενοι του τι ζητά η εκάστοτε κοινωνία, να παρθούν συλλογικές αποφάσεις. 
Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά, ούτε θα βοηθήσει, ούτε θα προσφέρει την δυνατότητα να ληφθούν οι κατά το δυνατόν ορθότερες αποφάσεις σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης και χωροταξικής τάξης που επιθυμούμε για το Δήμο μας. 
Αυτό θα είναι δική μας ευθύνη και όχι άλλων."
Για να δούμε θα καταθέσουν προτάσεις ή απλά θα πουν ένα όχι και τελειώσαμε; Το χωροταξικό είναι απαραίτητο εργαλείο και πρέπει επιτέλους να το δούμε σοβαρά, είμαι σίγουρος αν και ακόμα δεν το έχουν δημοσιεύσει όπως υποσχέθηκαν, οτι στις περιοχές όπως Φαλάσαρνα και όλη η ακτογραμμή ως και την Καλυβιανή δεν πρέπει να έχει τίποτα άλλο εκτός απο τουρισμό... ψηλότερα βλέποντας και κάνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: