Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

ΛΕΩ ΕΓΩ.....

Λίγοι το άκουσαν, ελάχιστοι έδωσαν σημασία, εντούτοις αποτελεί ένα πρόβλημα στην πόλη μας να διορθώνει ο ένας τον άλλο, όταν πρόκειται για το καλό της πόλης, των δημοτών, των νέων παιδιών ... Το ποιος έφτιαξε ένα έργο στην πόλη δεν ενδιαφέρει κανένα ... οι περισσότεροι θέλουν το έργο και όχι ποιος το πρωτοσκέφτηκε, ποιος έκανε τις μελέτες, ποιος το χρηματοδότησε, ποιος το υλοποίησε κλπ. αυτά ακολουθούν και τα γράφει ο ιστορικός.
Είναι χρέος μας να προσπαθούμε όλοι να δούμε την πόλη μας να πηγαίνει στο επόμενο βήμα ανάπτυξης, παραμερίζοντας τα εγώ μας, με πρώτη την δημοτική αρχή που πρέπει να κάνει πράξη τις υποσχέσεις της, αλλά και να δίνει στόχους ανάπτυξης με έργα και μελέτες. 
Κάποιοι λένε χρόνια τώρα οτι αν ξέλειπε η ιδιοτέλεια, η πόλη μας θα ήταν καλύτερη, ομορφότερη, θα την αγαπούσαμε και μεις περισσότερο, όμως αυτή δεν λείπει απο κανένα μας.
Δεν είναι σωστό λοιπόν να λέμε έκανα.... αλλά κάναμε (κι ας μην κάναμε)... και είναι αλήθεια πολύ κουραστικό σε μια πόλη που δεν της κάναμε πολλά, ή της κάναμε ελάχιστα, να προσπαθούμε να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος, ποιος προσπαθεί περισσότερο, ποιος είναι ικανότερος, ποιος και ποιος,... χρειαζονται όλοι και πρώτοι αυτοί που αγαπούν αυτήν την πόλη ανιδιοτελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: