Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Πρώτη αντίδραση με πολύ κόσμο, χθες στο Πλάτανο. Θέμα της μάζωξης των Κατωμεσογιανών και των Πλατανιωτών το Γενικό πολεοδομικό, οι ατέλειες του, οι αδικίες του και αν μπορεί να γίνουν αλλαγές στις περιοχές τους.
- Η μελέτη είναι αλήθεια ότι επίσημα δεν έχει παρουσιαστεί και όπως αντιλαμβάνομαι θα υπάρχουν πολλές αλλαγές ως την επίσημη παρουσίαση της, που θα είναι και η αφετηρία των ενστάσεων και των διαβουλεύσεων....
Η μελέτη έχει λάθη, είναι φτιαγμένη πριν κάμποσα χρόνια, με άλλη δημοτική αρχή, αλλά όπως λένε και παραδέχονται οι της δημοτικής αρχής σήμερα, θα υπάρξουν πολλές παρεμβάσεις και διορθώσεις ώσπου να εμφανιστεί για διαβούλευση...
Στην συνάντηση στον Πλάτανο μπορεί να μην επισημοποιήθηκε κάτι, αλλά και μόνο που οι κάτοικοι των περιοχών των Μεσογείων και του κάμπου των Φαλασάρνων "έτρεξαν να προλάβουν" δηλώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για την περιοχή τους. Το ότι ορισμένες απόψεις δεν είναι σωστές ή δεν είναι αρεστές αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακούγονται.. ίσα- ίσα μάλιστα και ο δήμαρχος όπως έμαθα χαιρέτησε την προσπάθεια τους και επικροτεί που προχωράνε με δικούς τους μηχανικούς και τεκμηριωμένα πλέον να δούνε ποια κομμάτια χρίζουν διόρθωση.
Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες παρεμβάσεις γιατί δεν πρέπει να βρεθούμε προ εκπλήξεων ειδικά σε περιβαλλοντικά θέματα. 
Και φυσικά όσο γρηγορότερα αναρτηθεί η μελέτη τόσο το καλύτερο για να έχουμε και την πλήρη εικόνα τι θέλουν για τις περιοχές μας... αλλά και για να μπορούμε να έχουν=με και ξεκάθαρη άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: