Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

ΛΥΠΗΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το περιβόητο ιστιοφόρο που στα σπλάχνα του είχε 68 ανθρώπους. Όσο και να θέλω να φανταστώ πως ζούσαν εκεί μέσα για 5 μέρες οι Κούρδοι (Κουρδιστάν δηλώνουν για χώρα) μετανάστες, δεν μπορώ να φανταστώ το στρίμωγμα τους, ώσπου άκουσα τους διασώστες (μπράβο στα παιδιά της Κισάμου που κατάφεραν τους να περιθάλψουν άψογα), να λένε μεταξύ τους, οτι τέτοια βρωμιά δεν είχαν ξαναδεί. Τα παιδιά 20 τον αριθμό, φορούσαν όλα μπεμπιλίνα και καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση ήταν ... νερό στο μπουκάλι που ενδεχομένως να χρησίμευε και για τουαλέτα μετά.... Πάνω απο 2 ώρες δεν μπορούσαν να μπουν στο αμπάρι οι άντρες του λιμενικού απο την μπόχα και αφού είχαν πρώτα άνοιξαν όλα τα φιλιστρίνια.
- Δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση, δεν υπερβάλω καθόλου, αλλά αυτοί οι διακινητές μάλλον θα πρέπει να έχουν άλλη αντιμετώπιση .... όχι ανθρώπινη, όταν εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ζωές και μεταχειρίζονται τους μετανάστες σαν ζώα.
Τώρα καθένας μας μπορεί να πει κάτι, ρατσιστικό, εθνικιστικό, αλλά άλλο να λέμε και άλλο να ζούμε τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να έχεις φτάσει σε μεγάλη απόγνωση για να κάνει τέτοια μετανάστευση.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: