Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν εις το κάλεσμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και μετείχαν εις την Νυκτερινή Θεία Λειτουργία, αφιερωμένη εις την μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία, με αφορμή την δοκιμασία των ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων της περιόδου αυτής.
Αρκετά δε παιδιά κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος.
Μετά την ειδική ευχή – προσευχή που αναγνώσθηκε εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο ιερουργών Ιεράρχης χαιρέτισε την πολυπληθή μαθητική κοινότητα σημειώνοντας: «Όσο περισσότερο εμπιστεύεσθε την αγάπη του Θεού, όσο δυναμώνετε στην πίστη, όσο χαλυβδώνετε και μπολιάζετε την ζωή σας μέσα στην ζωή και τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, τόσο περισσότερο θα ανακαλύπτετε την αληθινή ομορφιά, το νόημα και την χαρά της ζωής.
Χρειάζεται να θυμάστε ότι η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται, ότι χωρίς κόπο, προσπάθεια και θυσίες δεν φτάνει κανείς στην Ιθάκη του, ότι αν θέλουμε η κοινωνία να ανέβει «λίγο ψηλότερα» χρειάζεται ο προσωπικός μας αγώνας και προσπάθεια, ότι εσείς ως αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου και της Πατρίδας καλείστε να μεταμορφώσετε την αφιλάνθρωπη και αφιλόξενη κοινωνία και κόσμο μας σε κοινωνία αγάπης και αλληλεγγύης», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καλώντας την μαθητιώσα νεολαία όπως αντισταθεί στις προκλήσεις των καιρών και εμπιστευτεί, ακόμα περισσότερο, την Εκκλησία και προσέφερε ως ευλογία μικρή εικόνα της Παναγίας Βηματάρισσας, κομποσκοίνια και στυλό, ευχόμενος καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: