Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. 
Η προθεσμία υποβολής ορίζεται από τις 14 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00. Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis.
Η Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης υποβάλλεται από τον κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα Μyschool (στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών) ή από τον ίδιο τον ενήλικο μαθητή.
Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης καταχωρίζονται στοιχεία όπως:
1. Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της........
. ενήλικου/ης μαθητή/τριας.
2. Τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα*.
3. Η τάξη την οποία ολοκληρώνουν οι μαθητές/τριες και ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/τριας (αναγράφεται στον έλεγχο προόδου ή ζητείται από το σχολείο τρέχουσας φοίτησης). Ο Α.Μ. συμπληρώνεται μόνο από μαθητές/τριες που στο πεδίο «Σχολικό έτος τελευταίας φοίτησης» έχουν συμπληρώσει χρονολογία από το 2013-14 και μετά.
4. Η επιλογή για εγγραφή στην Α’ Τάξη ή στον τομέα της Β’ Τάξης ή στην ειδικότητα της Γ’ Τάξης ΕΠΑ.Λ. 
Μετά την οριστική κατάταξή τους σε συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr  και οφείλουν να παρουσιαστούν για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται  για τα ΕΠΑ.Λ. από την 20η έως την 29η Ιουνίου 2018.
*Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον Δ/ντή / Δ/ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/ η τελευταίος/α να καταχωρίσει τα παραπάνω στοιχεία στο ΠΣ Myschool στα πεδία :Όνομα κηδεμόνα – Επώνυμο κηδεμόνα της Καρτέλας Οικογενειακά Στοιχεία, όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis).

Δεν υπάρχουν σχόλια: