Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΗΣ

Eγώ σαν πρώτο έργο στην πόλη θέλω πεζοδρόμια.... Και εντάξει ξέρω οτι σας βάζω δύσκολα και οτι εδώ δεν κινείται τίποτα, αλλά έχετε περπατήσει στα πεζοδρόμια μας; Τα περισσότερα είναι ξεχαμπετωμένα (άγνωστη λέξη αλλά δίνει νόημα) και μόνο απο ιδιωτική πρωτοβουλία βλέπουμε κανένα πεζοδρόμιο της προκοπής στην πόλη. Αν δεν έχει λακκούβα, αν δεν του λείπει καμιά πλάκα, αν δεν έχουν φυτρώσει του κόσμου τα χόρτα δεξιά και αριστερά ... απλά δεν θα υπάρχει. 
Πεζοδρόμιο ο ιδιοκτήτης στην Καμάρα, πεζοδρόμιο ο ιδιοκτήτης πίσω απο το κέντρο Υγείας, πεζοδρόμιο το φαρμακείο στην πλατεία Βενιζέλου, πεζοδρόμιο η πιάτσα των ταξιτζήδων....Μπράβο τους, όμως ζηλεύουν οι υπόλοιποι που δεν έχουν χρήμα να το φτιάξουν.... χωρίς πεζοδρόμιο είναι η μισή πόλη, τα παιδιά που πάνε στα σχολεία είναι χωρίς πεζοδρόμια, οι τουρίστες περπατάνε στην μέση του δρόμου, για την Σκαλίδη δεν το κουβεντιάζω.... πάνω κάτω πρέπει να πηγαίνεις.... είδα και μια λακκούβα στο πεζοδρόμιο έξω απο το 2ο δημοτικό και λιγο πριν απο το περίπτερο γεμάτη βρομόνερα, εστία μόλυνσης μέρες τώρα, κάτι έχει σπάσει φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: