Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) διοργανώνει τις «κρητικές στράτες» στην ενδοχώρα της Κρήτης, με σκοπό τη συμμετοχή ενδιαφερομένων που επιθυμούν να γνωρίσουν την ομορφιά και την ποικιλία των βοτάνων και των φυτών της Κρήτης που τείνουν να εξαφανισθούν.
Οι περίπατοι αυτοί, διάρκειας μισής ημέρας, θα βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να κατανοήσουν τον τρόπο και τις μεθόδους αναγνώρισης των βοτάνων της περιοχής μας.
Της προσπάθειας αυτής ηγείται ο Γάλλος Βοτανολόγος Ζακ Ζαφράν, στο πλαίσιο των δράσεων του Μουσείου Βοτάνων του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας της ΟΑΚ, ο οποίος και θα συνοδεύει την ομάδα στους περιπάτους.
Η αναγνώριση των βοτάνων και των φυτών, τα βασικά χαρακτηριστικά τους, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας θα αναλύονται κατά τη διάρκεια της «κρητικής στράτας».
Η προσπάθεια αυτή απευθύνεται σε ενήλικες και συνταξιούχους, καθηγητές Βιολογίας στην Α’θμια και Β΄θμια Εκπαίδευση, βοτανολόγους, γεωπόνους, περιβαλλοντολόγους, βιοκαλλιεργητές, σπουδαστές και σε όσους ενδιαφέρονται για την φυσικό πλούτο της Κρήτης.
Η Κρήτη, ως τόπος εξαιρετικού φυσικού κάλλους, μας καλεί να τη γνωρίσουμε διαβαίνοντας στην ύπαιθρό της, αναδεικνύοντας τη σημασία του σεβασμού στο περιβάλλον, κορωνίδα του οποίου αποτελούν τα ενδημικά είδη και τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά.
Η δεύτερη φετινή «κρητική στράτα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου σε περιοχές των Τοπολίων και του Ελαφονησίου. Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι, στις 09:00 π.μ. Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους νερό και τρόφιμα, καθώς η περιήγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16:00.
Για δήλωση συμμετοχής και για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τον Υπεύθυνο του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας της ΟΑΚ Αντώνιο Καλογεράκη, στο τηλ. 28240 22500 και στο email: kalogerakis@oac.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: