Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ...

Η Δημοτική αρχή Κισάμου, με την Κοινωφελή επιχείρηση της, σκέπτεται σοβαρά, απο πέρυσι υπήρχε η ιδέα, να αλλάξει τον χώρο που γίνεται το φεστιβάλ "Κισαμίτικης Κουλτούρας" και να μεταφερθεί απο την παραλία του γηπέδου, στον κλειστό χώρο της αυλής του 1ου Γυμνασίου Κισάμου.  
Μάλιστα αφού είδαν οτι δεν τραβούσε και το όνομα "Κισαμίτικη κουλτούρα" σκέφτηκαν να το αλλάξουν, επαναφέροντας το παλιό "Κισαμίτικος Αύγουστος" που είναι και καλύτερο ακουστικά.
Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά απο την άλλη χρειαζόμαστε μια αλλαγή για να τονώσουμε την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, που γενικά από πέρυσι έχει πάρει μια κατιούσα σε εκθέματα και εκθέτες, αλλά και σε ποιότητα εκδηλώσεων.
Ο χώρος του 1ου Γυμνασίου δεν είναι άσχημος, μιας και είναι τα πάντα ελεγχόμενα, το μόνο πρόβλημα (πολύ σοβαρό) είναι οι χώροι στάθμευσης, μιας και αν σταματάνε όλοι απ΄έξω απο το γυμνάσιο δεν υπάρχει περίπτωση να μην σχηματιστεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, σε αντίθεση με την παραλία που είχε υπεραρκετούς χώρους.
Σίγουρα υπεύθυνη και υπόλογη για μια τέτοια αλλαγή είναι η Δημοτική αρχή και η επιχείρηση της και η μόνη που μπορεί να ζυγιάσει τα υπέρ και τα κατά, μιας τέτοιας μετακίνησης. Το blog απλά μπορεί να εκφέρει μια άποψη, αλλά και να δώσει ένα -δυο ερωτήματα στους αναγνώστες του με ένα γκάλοπ που θα το βρείτε ψηλά-ψηλά στα σχόλια στην σελίδα στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: