Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Φιλόδοξο σχέδιο σίγουρα εφαρμόσιμο ..αλλά ζούμε στην Κίσαμο.
Κάπως έτσι θα έλεγα την κατά τ άλλα πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του Νέου Εμπορικού συλλόγου Κισάμου. Ο σύλλογος που για αυτόν τον λόγο υπάρχει κάνει τα αδύνατα δυνατά να ομορφύνει την πόλη, βέβαια αυτό δεν εξαρτάται πάντα από αυτόν και το ξέρουμε και φυσικά το λένε και οι ίδιοι...
....  Για την επίτευξη αυτού του στόχου, κάθε αίτηση χρηματοδότησης θα αποτελείται από δύο δικαιούχους (Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος) όπου θα πρέπει να προχωρήσουν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, (καλά δεν βαρεθήκατε τα μνημόνια;) για να υλοποιήσουν ένα σύνολο συνεκτικών παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής του δημόσιου χώρου και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας, με υιοθέτηση και χρήση της εφαρμογής έξυπνης πόλης. 
Δεν λέω μπορούμε να κάνουμε την Σκαλίδη ένα ανοικτό mall, να χρησιμοποιήσω και την αγγλική ορολογία, ένα δρόμο που εδώ και 10 χρόνια προσπαθεί να βρει την ταυτότητα του, αν βέβαια λύσουμε όλα τα άλλα προβλήματα, όλα αυτά που δεν μπορούμε ως και σήμερα να τα λύσουμε ούτε με συνεργασία, αλλά ούτε και με ανάθεση (τι ποιο εύκολο).
Είμαι σίγουρος ότι όλες οι επιχειρήσεις, εδώ είναι ένα μικρό πρόβλημα (δεν υπάρχουν 50-60 επιχειρήσεις στην Σκαλίδη τώρα), αλλά και αυτές που θα θελήσουν να μπουν εκεί, θα πρέπει να έχουν λυμένα τα σημερινά προβλήματα ... δρόμους-πεζοδρόμια-φωτισμό-κάθετους δρόμους - ασφαλτοστρώσεις και φυσικά να βρεθούν και οι χώροι στάθμευσης γιατί ένα ανοικτό κέντρο εμπορίου χρειάζεται χώρο και άπλα ... που εμείς δεν έχουμε... ούτε δρόμους για τα αυτοκίνητα, ούτε πεζοδρόμια για περπάτημα ..  ούτε φυσικά μια καλή μικρή πιάτσα, τίποτα.
Κατά τ άλλα συμφωνώ και δεν είμαι αντίθετος, σε σχέδια και ιδέες, αρκεί να είναι υλοποιήσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: