Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ως αργά έψαχναν το χώρο* για να τοποθετήσουν προσωρινά τους 68 μετανάστες, που έφεραν στην Κίσαμο, μιας και ο ένας απο αυτούς θα βρει κατάλυμα στην φυλακή, σαν διακινητής. Δυστυχώς δεν έχουμε τους χώρους στην περιοχή και η περιφέρεια δεν θέλει να τους χωρίσει σε ομάδες για να πάνε σε ξενοδοχεία, αλλά τους θέλει όλους μαζί.
Βέβαια εδώ έρχεται το μέγα ερώτημα προς την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση, που εισπράττει απο αυτά.... μήπως είναι καιρός μιας και αυτό το βιολί θα κρατήσει χρόνια, να κτιστεί ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών κάπου στην Κρήτη, μα δόξα το Θεό λεφτά υπάρχουν για αυτά .... ΜΚΟ μπόλικες που εισπράττουν και τα κορόιδα φιλοξενούν.
Και μην με πείτε ρατσιστή ίσα- ίσα το καλό τους θέλω, μιας και χθες στο λιμάνι μας ως και τις 20.00 το βράδυ απο τις 12 το μεσημέρι στον ήλιο καθόταν όλοι, 20 μικρά παιδιά και άλλα τόσα αμούστακα, εως ότου αποφασίσουμε ή καλύτερα να βρούνε που θα τους πάνε ...
* Τελικά πήγαν στο Ακρωτήρι....

Δεν υπάρχουν σχόλια: