Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Εν όψη της παγκόσμιας μέρας περιβάλλοντος 5 του Ιούνη, έλαβα το παρακάτω ενημερωτικό φυλλάδιο απο τον Λιμενικό σταθμό Κισάμου, με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που έχει τυπώσει η Διεύθυνση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία είναι αρμόδια για την πρόληψη και καταπολέμηση της ρύπανσης στη θάλασσα και τις ακτές μας.
Ενημερώνομαι, προστατεύω, συμμετέχω
Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της χώρας μας.
Το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί αγαθό ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και είναι άμεσα συνυφασμένο με την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη.
Για την Ελλάδα, μια κατεξοχήν θαλασσινή χώρα, με τεράστια ακτογραμμή και πλήθος νησιών η αποτελεσματική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι στόχος υψίστης προτεραιότητας.
Η ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος είναι δικαίωμα αλλά υποχρέωση όλων μας.
Με συντονισμένη δράση και αρμονική συνεργασία μπορούμε να συμβάλουμε έμπρακτα στην προστασία του φυσικού πλούτου μας.
Συμμετέχω ενεργά – προστατεύω τη θάλασσα:
Διατηρώ καθαρές θάλασσες και ακτές.
Χρησιμοποιώ πάντα τα δοχεία περισυλλογής απορριμμάτων όταν είμαι στην ακτή ή σε πλοίο
Ενημερώνω άμεσα την πλησιέστερη Λιμενική Αρχή για κάθε περιστατικό ρύπανσης που διαπιστώνω
Δίνω πληροφορίες για την τοποθεσία, το χρόνο, το είδος, την ποσότητα και την πηγή της προέλευσης της ρύπανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: