Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ...

 Μικρομπέρδεμα με τους αγιασμούς των σχολείων ειδικά εντός της πόλης φέτος και πλέον την σκυτάλη για το πότε θα πρέπει να τους κάνουν την παίρνει ο δήμος, αφήνοντας τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων σε δεύτερη μοίρα. Είναι το γνωστό πρέπει να παραβρεθούμε επίσημα και πρέπει να μην συμπίπτουν οι ώρες.. εξάλλου όλο και κάποιος επίσημος θα έλθει από τα Χανιά, από την Αθήνα μπορεί,  για να μας υποσχεθεί ότι όλα θα λειτουργήσουν ρολόι και φέτος ... Κρίμα βέβαια που δεν ανακοίνωσαν ποιος θα πάει και που, ή ποιος θα είναι ο επίσημος, αν και εδώ έχει διαρρεύσει το πράγμα και ο τέως υπουργός θα βρίσκεται μάλλον στην Κίσαμο την Δευτέρα!!!!

 Πάντως τα φώτα της δημοσιότητας θα κλέψουν ΕΠΑΛ, 1ο Δημοτικό σχολείο και 4ο νηπιαγωγείο .. εκεί θέλω να ακούσω τι θα ευχηθούν.....εκτός από καλή χρονιά οι επίσημοι... Τα προβλήματα γνωστά και δεν χωρά αμφιβολία ότι κάποιοι θα πρέπει να μην αισθάνονται και καλά που τα χρονοδιαγράμματα των υποσχέσεων δεν βγήκαν σωστά... αλλά σιγά τα ωά ... οι υποσχέσεις είναι για να δίνονται, ποιος θυμάται τι του σέρβιραν πριν από δυο χρόνια;

Το ΕΠΑΛ περιμένει τα εργαστήρια που όπως έμαθα κατασκευάζονται και θα μεταφερθούν συν τον χρόνο εδώ... εκεί θα γίνει άλλη μια τελετή, στο 1ο Δημοτικό, ο καταραμένος δρόμος, έχει αφήσει κατοίκους και σχολείο να διαμαρτύρονται για τις λάσπες και για κάποιες ρωγμές που ήδη παρουσιάστηκαν στο κτήριο, αλλά και τι με αυτό, εμείς εδώ είμαστε ικανοί να φτιάχνουμε σχολεία μέσα σε 3 χρόνια (ολοκαίνουργια). Τέλος το 5ο νηπιαγωγείο που τόσα χρόνια κάνει στα ακατάλληλα κτήρια της μητρόπολης έμαθα ότι θα στεγαστεί και αυτό σε προκάτ (το κοντέινερ έχει ξεπεραστεί πιά) σε οικόπεδο της τράπεζας γης του Δήμου μας... έτσι μετά το Γενικό Λύκειο, το ΕΠΑΛ, το 1ο Δημοτικό, το δημοτικό στο Δραπανιά θα αποκτήσουμε άλλο ένα σχολείο που οι μαθητές του θα κάνουν σε... προκάτ αίθουσες. (μπορεί να ξεχνάω και κανένα)

Φυσικά ο αγιασμός δεν θα λύσει τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον μπορεί να δώσει φώτιση να κάνουν όλα όσα χρειάζονται για την παιδεία στην Κίσαμο .... μπορεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: