Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Γράφει στην σελίδα του ο π. πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α κ. Γιάτσος:
Η πολυπλοκότητα των σημερινών προβλημάτων και οι δυσκολίες εξεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων, σε ένα πλαίσιο περιορισμένων πόρων, υπαγορεύουν, περισσότερο από ποτέ, τη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη πολιτικών, που εξασφαλίζουν ευρεία συναίνεση. Αυτό, γιατί βιώσιμες λύσεις είναι αυτές που προκύπτουν μέσα από τη συμμετοχή των ίδιων των ενδιαφερομένων, που γνωρίζουν σε βάθος τις πτυχές των προβλημάτων, μπορούν να καταθέσουν προτάσεις αλλά και να συνεισφέρουν στην υλοποίησή τους. Βασικό εργαλείο για να διασφαλιστεί αυτή η συναίνεση, αποτελεί η δημόσια διαβούλευση, η οποία εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. 

Εμείς στην γειτονιά μας την διαβούλευση την κάνουμε από το τηλέφωνο... όμως η περιφέρεια Κρήτης έχει ανοίξει ειδική σελίδα μιας και όπως μάθατε έδωσε παράταση στην διαβούλευση για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά-Ηράκλειο. Εκεί λοιπόν μπορούν όλοι να εκφράσουν άποψη μπαίνοντας σε αυτήν την σελίδα ΕΔΩ αφού διαλέξετε την ενότητα για ΠΟΛΙΤΕΣ ή για ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ φορείς, γράφεται αυτό που θεωρείτε σωστό ή όποια απορία έχετε... Λογικά θα πρέπει να σας απαντήσουν, λογικά. Βέβαια πρώτα πρέπει να διαλέξετε σε τι θέμα μπορείτε να εκφράσετε άποψη .. θα τα δείτε παρακάτω στην ενότητα ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. Αφού μαρκάρετε το θέμα που σας απασχολεί γράφετε την ιδέα σας, την απορία σας, το πρόβλημα σας... 
Αυτή την στιγμή δημόσια διαβούλευση γίνεται -για θέματα που μας ενδιαφέρουν!! 
- Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον ΒΟΑΚ τμήμα Χανιά – Ηράκλειο 
Για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται βέβαια..... και ψάχνουν να βρουν λύσεις στα προβλήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: