Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΑΣ

 Θα σας πω μια ιστορία για το πως θέλουν κάποιοι να λειτουργεί το blog. Eίναι μια απο τις λίγες ευτυχώς περιπτώσεις που δείχνει οτι .. κάποιοι στην κυριολεξία δεν ξέρουν τι θέλουν.
Σε παλαιό τροχαίο στην περιοχή μας, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές, βρέθηκα καταλάθος- εξεπίτηδες όπως και πολλοί άλλοι ..τραβήξαμε μερικές φωτογραφίες απο τα αυτοκίνητα που είχαν γίνει χαλκομανία. Μια στιγμή με πλησιάζει κάποιος κύριος που όπως αποδείχτηκε ήταν ο ένας απο τους δυο που έπαιξαν το κουτουλιδάκι.... και μου λέει με αυστηρό ύφος:
- Δεν πιστεύω να δημοσιεύσεις τις φωτογραφίες αυτές...καλύτερα έχω να τις διαγράψεις.. πρόσεχε μην τις δω πουθενά. 
- Εντάξει του λέω.
Πέρασαν κάπου 6 μήνες και να σου ο κύριος αυτός στο μαγαζί της γυναίκας μου....
-Είναι ο Γιάννης εδώ; Που μπορώ να τον βρω;
Η γυναίκα μου, μου τηλεφωνά και καταφτάνω.
-Γιάννη ξέρεις, θυμάσαι το τρακάρισμα, να μωρέ έπαθα ζημιά και δεν μπορώ να αποδείξω οτι δεν έφταιγα, δεν καλέσαμε και την αστυνομία, να μωρέ λέω μπας και έχεις αυτές τις φωτογραφίες που τράβηξες τότε!!
- Μπα τις διέγραψα φίλε...εξάλλου εσύ μου το είπες!!!
Ο κακός τότε, ο φίλος τώρα.... κάπως έτσι λειτουργούν και κάποιοι μέσα στην δημοτική αρχή... ονόματα δεν χρειάζεται να πούμε αλλά είναι εύκολο να τους θυμίσω τι λέγανε τότε που ήταν αντιπολίτευση και πώς ήθελαν το blog και τι λένε τωρα που είναι στα πράγματα και δεν θέλουν να ακούσουν για το blog (άσχετο αν το διαβάζουν ανελλιπώς).
Το θέμα είναι ότι όλα μένουν στο αρχείο του blog... και πριν λίγες μέρες φτάσαμε τις 32.800 αναρτήσεις, και όλες έχουν υπογραφή ... ουδεμία ανώνυμη. Μάλιστα μερικές δεν χρειάζεται να τις βγάλουμε στην δημοσιότητα αφού αυτοί που τις έγραψαν στεναχωριούνται τώρα που τα πράγματα δεν πάνε το καλύτερο δυνατό για αυτούς, και δεν θέλουν να εκτεθούν με τι έλεγαν τότε και τι γίνεται σήμερα.
Όμως έτσι λειτουργεί το blοg 11 χρόνια τώρα... ανελλιπώς...δίχως φερμουάρ, είτε του αρέσει είτε όχι. Δεν πάει να κερδίσει like αλλά να ξυπνήσει κάποιους που δεν κάνουν αυτό που πρέπει. Λες κι αν σταματήσεις μια φωνή, ο λαός είναι τόσο ηλίθιος που θα σταματήσει να βλέπει τα χάλια της καθημερινότητας μας .... Χιλιάδες φωνές υπάρχουν αλλά δεν το έχετε πάρει χαμπάρι ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: