Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το μόνο μέρος που εφαρμόστηκαν 100% οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου Κισάμου είναι η παραλία του γηπέδου που κλείστηκε απο παντού με μπάρες και "πρωτότυπους" βράχους. Στην πλατεία Τζανακάκη που ήταν το ζητούμενο τα πράγματα είναι τραγικά μάλιστα δίχως να ενδιαφέρονται οι υπεύθυνοι να τα διορθώσουν. Ο δρόμος είναι ανοικτός εδώ και πολύ καιρό απο την Καμπούρη ανενόχλητα περνάνε τα αυτοκίνητα στην πλατεία, και αντίθετα στο μονόδρομο της Περίδου -χθες παραλίγο να έχουμε και ατύχημα με μικρό παιδάκι που έπαιζε αμέριμνο στην κλειστή κατά τ' άλλα πλατεία. Το ζητούμενο μάλλον ήταν να κλείσει ο κάθετος προς την παραλία, η Ομογενών Αμερικής.. και όπως φαίνεται αυτό πέτυχε και λύθηκε και ένα πρόβλημα, εν αντιθέσει με τους άλλους δρόμους που δεν λύθηκε κανένα.
Στο σημείο Α κλείνει ο δρόμος Καμπούρη, όχι στο Β πλατεία Τζανακάκη, γιατί αν μπει κανένα γεροντάκι ή καμιά κυρία μεγάλης ηλικίας δεν μπορεί να κάνει εύκολα όπισθεν 400 μέτρα και στο πλακόστρωτο. Λίγο μυαλό θέλει η υπόθεση και ανθρώπους να βοηθούν.. ένας Βουτετές δεν φτάνει όσες θυσίες κι αν κάνει ο άνθρωπος..

 Ενδεχομένως να περιμένουμε και την έκθεση ιδεών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για να δούμε τι προτείνουν και σε αυτό το κομμάτι (του Ιστορικού Κέντρου) ώστε να το εφαρμόσουν στο μέλλον. Πάντως όποια πρόταση κι αν κάνει το Μετσόβιο η μόνη λύση ειναι μάλλον ο μόνιμος πεζόδρομος σε όλο το ιστορικό κέντρο, λύση που όλο και περισσότερους κερδίζει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: