Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΛΤΝΧ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ....

Τρεις σύμβουλοι με τον πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής Χανίων κ. Βιριράκη, καθώς και τέσσερις υπάλληλοι της εν λόγω υπηρεσίας, συνοδευόμενοι απο δυο λιμενικούς, μαζί με γεωπόνο!!!! επισκέφτηκαν το λιμάνι Κισάμου χθες και είδαν την τραγική κατάσταση που υπάρχει.  
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείο είπε οτι καταγράφηκαν αρκετά θέματα, σχεδόν όλα, που χρειάζονται διορθώσεις ή επανεξέταση των μέτρων που παίρνονται σήμερα και όλα ανεξαιρέτως θα περάσουν από Λιμενική επιτροπή, για εφαρμογή των απο του χρόνου.
Κύριο μέλημα είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σήμερα είναι απαράδεκτες, η απομάκρυνση πολλών άχρηστων υλικών και αντικειμένων και η διαμόρφωση κάποιων χερσαίων χώρων που σήμερα ειναι σε κακή κατάσταση. 
Μάλιστα υπάρχει σκέψη, αυτό που φωνάζω πολύ καιρό τώρα, για μια προγραμματική σύμβαση για συνεκμετάλλευση με το δήμο τους χώρους στάθμευσης, που όλοι ξέρουμε πόσα αυτοκίνητα σταθμεύουν άναρχα και όπου βρουν τους καλοκαιρινούς μήνες, μάλιστα σε σημεία που πολλές φορές εμποδίζουν τις άλλες λειτουργίες του λιμανιού.
Κρίμα βέβαια που δεν παραβρέθηκε και κάποιος απο την Δημοτική αρχή αν και όπως έμαθα η επίσκεψη ήταν πολύ υπηρεσιακή. Βέβαια δεν θα έκανε κακό... και μπορεί να μην είχαν ειδοποιηθεί, αλλά απο αυτές τις σελίδες -που τις διαβάζουν- το είχαν μάθει.
Η Λιμενική επιτροπή πέρασε και απο το ψαρολίμανο Κισάμου (Λίμνη) και όπως έμαθα εκεί θα γίνουν κάποια έργα σύντομα (πλακόστρωση και επισκευή νότιας προβλήτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: