Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΛΩΝΑ

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στα Πλακάλωνα στα όρια των Δήμων Πλατανιά και Κισάμου με τις φλόγες να αποτεφρώνουν ξερά χόρτα και καλλιέργειες.
Τις πρώτες φλόγες είδαν αστυνομικοί των ΤΑΕ που έκαναν περιπολία και άμεσα ενημέρωσαν την Πυροσβεστική.
Δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα και πεζοπόρο τμήμα δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά η οποία ενισχύεται από τους ανέμους
Στην μάχη ρίχτηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο με στόχο η πυρκαγιά να έχει τεθεί υπό έλεγχο πριν νυχτώσει, κάτι που χάρη στην άμεση και συντονισμένη επιχείρηση κατάσβεσης επιτεύχθηκε, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για να προλάβουν αναζωπυρώσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων.
Η φωτιά είναι αυτήν την στιγμή, 17.20 υπο μερικό έλεγχο, έχει κάψει 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 14 πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες απο Κίσαμο, Κάνδανο και Χανιά, ενώ κάνει ρίψεις και η "Αφροδίτη" το πυροσβεστικό ελικόπτερο Εrikson.

Δεν υπάρχουν σχόλια: