Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΝΕΣΚ ΜΕ ΣΤΑΘΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟ

                                                                

    Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27/9 συνάντηση του Δ.Σ. του ΝΕΣΚ με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θοδωρή Σταθάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Νεκτάριο Ψαράκη. Αναλύθηκαν συγκεκριμένα 4 βασικά θέματα της περιοχής: 
α) Η πορεία των νέων λυκείων 
β) Η διαχείριση του νερού στην περιοχή μας και οι αυξημένες ανάγκες για νερό την επόμενη δεκαετία λόγω των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή
γ) Ο ΒΟΑΚ, ο κόμβος στην είσοδο της πόλης και η παράκαμψη Κισάμου.
δ) Το υδατοδρόμιο και η μαρίνα, στο Λιμάνι Καβονησίου. 
   Με μεγάλο ενδιαφέρον ακούσαμε την ενημέρωση που μας έκανε ο κ. Σταθάκης για τα θέματα αυτά, όπως και τις απόψεις του για την πορεία της τωρινής δημοτικής αρχής. Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, ως ο μεγαλύτερος φορέας ανάπτυξης στην περιοχή μας, επισημαίνει ότι στην Κίσσαμο έχει έρθει η στιγμή που πρέπει επιτέλους όλοι να συνεννοηθούμε. Ξέρουμε πολύ καλά τις δυνατότητες που υπάρχουν, όμως δεν επιθυμούμε οι δυνατότητες αυτές να ορίζονται πίσω από υπουργικές πόρτες και σε κλειστά τραπέζια που κάθονται λίγοι και εκλεκτοί.
   Καλούμε την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση να κάνουν στην άκρη κάθε διχαστικό λόγο και αφορμή, και να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι που θα τεθούν όλα τα θέματα, οι απόψεις και τα προγράμματα επί τάπητος. Σκοπός θα πρέπει να είναι η σύνταξη ενός μεγαλόπνοου σχεδίου ανάπτυξης της Κισάμου, στο οποίο όλοι θα δεσμευτούμε και  καμία μελλοντική δημοτική αρχή δεν θέλουμε να παρεκκλίνει.
    Οι επενδύσεις απαιτούν σταθερό επενδυτικό περιβάλλον, σχεδιασμό και κανόνες. Επιθυμούμε λοιπόν απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις που ορίζουν τις τύχες μας, συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων και συνεργασία από όλες τις πλευρές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: