Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...... ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Τα ευχάριστα νέα έρχονται απο το Ηράκλειο, για μας, μιας και όπως έμαθα εντός της βδομάδας υπογράφεται η σύμβαση με κατασκευαστική εταιρεία για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου. Μάλιστα αν δεν είχαμε τον καταστρεπτικό σεισμό στο Αρκαλοχώρι, αύριο θα ήταν ο Περιφερειάρχης στα Χανιά για να υπογράψει την σχετική μελέτη. 
Το έργο όπως λένε θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα περίπου, απο την υπογραφή της σύμβασης, αλλά και όποια μικρή καθυστέρηση και να υπάρξει απο δω και πέρα θεωρώ οτι είναι αμελητέα και επιτέλους θα αποκτήσουν τα ΕΠΑΛ εργαστήρια ως το τέλος του χρόνου. Να θυμίσω οτι η μελέτη των εργαστηρίων όπως είχε αναφέρει στην αρχή του χρόνου ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλογερής μαζί κάποια έργα στον προαύλιο χώρο (στέγαστρο, αθλητική εγκατάσταση) είναι αξίας 726.000 Ε και είχε δεσμευτεί η Περιφέρεια Κρήτης οτι θα τα χρηματοδοτούσε. Με το ποσόν αυτό η "μετακόμιση" των Λυκείων στους προσωρινούς χώρους έχει στοιχίσει κοντά στα 3.000.000Ε δίχως να έχουμε ακόμα σχολεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: