Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ

Αρκετός κόσμος σήμερα στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το Δημαρχείο Κισάμου για τα ανεπιτήρητα ζώα της περιοχής μας. Η επιτροπή που είχε την ευθύνη της συγκέντρωσης επισκέφτηκε και παράδωσε στο Δήμαρχο τα αιτήματα τους....

1. Να συγκεντρωθούν οι Αρμόδιες Αρχές & Φορείς, ώστε να δοθεί μία οριστική λύση στην ανεξέλεγκτη βόσκηση των αμνοεριφίων που καταστρέφουν τα αγροτικά κτήματα των πολιτών. 
2. Την κατά γράμμα εφαρμογή του Νόμου, με την άμεση επιβολή προστίμων σε βάρος των παραβατών, όπου θα συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία των ιδιοκτητών των κτημάτων που υφίστανται φθορές και στη μείωση της σχετικής παραβατικής συμπεριφοράς.
3. Να μπορούμε να ασχοληθούμε με τον Πρωτογενή Τομέα, χωρίς να αντιμετωπίζουμε καθημερινά μία νέα πρόκληση στην ιδιοκτησία μας και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές καταστροφές.
4. Να βρίσκονται στο πλευρό μας οι Αρμόδιες Αρχές, όταν τις ζητάμε, για την επίλυση των προβλημάτων.  
  Σκοπός της εν λόγω εφαρμογής του Νόμου, είναι η μείωση των περιστατικών αυθαιρεσίας εκ μέρους μερίδας κτηνοτρόφων, οι οποίοι αφήνουν ανεξέλεγκτα τα αμνοερίφια, τα οποία εν συνεχεία τρέφονται με τους καρπούς και τα ίδια τα δέντρα άλλων αγροκτημάτων, με συνέπεια την οικονομική ζημία για τους ιδιοκτήτες.
  Τέλος, η εφαρμογή του Νόμου θα φέρει λύση σε πολλά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο αγροτικός κυρίως τομέας σε πολλές περιοχές της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδος.

 Από την μεριά του ο Δήμος και προσωπικά δημαρχες κ. Μυλωνάκης, υποσχέθηκε οτι θα κάνει οτι είναι δυνατόν για να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά χωριά, ενώ στην συνέχεια ο Δήμαρχος κ Μυλωνάκης μοίρασε την επιστολή που έχει στείλει απο τις 16 του Σεπτέμβρη ο δήμος Κισάμου στον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κ. Λιβανό για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: