Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

ΜΗΝ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ.....

 Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων, ακόμα και στην μικρή μας γειτονιά... όπως διαβάζω σε κάτι προσωπικές σελίδες το ξεκατίνιασμα πέφτει σύννεφο...
 - Γνωστός επιχειρηματίας έχει κορωνιό, το ήξερε δεν έκανε τίποτα, κυκλοφορούσε και μόλυνε τον κόσμο και τους δικούς του... κινδυνεύει τώρα μιας και ήταν και αρνητής.
Και απο κάτω τα σχόλια.... 
-Καλά να πάθει!
-Κακό ψόφο να έχει!
-Ποιος είναι πέστε το όνομα του δημόσια εδώ και τώρα!!
.... και πολλές άλλες "δικαστικές αποφάσεις" που δείχνουν οτι όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα θα γιγαντώνεται και θα γινόμαστε ακόμα πιο επικίνδυνοι, για τους φίλους μας, τους γνωστούς μας, τους  συναδέλφους μας, που δεν έχουν εμβολιαστεί.  
- Φυσικά δεν φταίμε εμείς για όλα αυτά αλλά ο κρατικός μηχανισμός που κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας κάνει αντιπάλους, λες και έτσι θα λύσει το πρόβλημα. Κάθε αρνητής έχει τους λόγους του θεωρώ εγώ, κι εδώ που φτάσαμε το 75% των εμβολιασμένων δεν έχει λόγο να κυνηγά τους ανεμβολίαστους αφού ο καθένας μας αποφάσισε για την τύχη της ζωής του... τι φοβούνται οι εμβολιασμένοι μην τους κολλήσουν την ασθένεια οι ανεμβολίαστοι; Οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν τους ανεμβολίαστους πρώτα και μετά ίσως μια μικρή μερίδα εμβολιασμένων που όμως θα το περάσουν σαν μια μικρή γριπούλα.... αν και δεν είμαι γιατρός τα παραδείγματα στην πόλη μας αυτό λένε... οτι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο.
Άρα για ποιο λόγο το ξεκατίνιασμα ... θεωρώ οτι δεν χρειάζεται να φτάνουμε σε τέτοια επίπεδα, ειδικά εμείς οι εμβολιασμένοι.... ο ανεμβολίαστος διάλεξε αυτόν τον δρόμο.. αν τα καταφέρει να βγει νικητής όταν νοσήσει μπράβο του, αλλά να φοβόμαστε εμείς οι εμβολιασμένοι τον ανεμβολίαστο μη μας κολλήσει και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τον παρουσιάσουμε σαν μιαρό, πάει πολύ..
Και όπως ξέρω απο προσωπική εμπειρία ο εμβολιασμένος μπορεί να το περάσει ασυμπτωματικά και να κολλήσει και τους άλλους...αυτή η περίπτωση μάλλον μας διαφεύγει.
- Τι έχουμε να χωρίσουμε λοιπόν εμείς οι εμβολιασμένοι; Τίποτα!!!! Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις αλλά ως εκεί. Σεβασμός και μην γινόμαστε υποχείρια κανενός.
Φυσικά όσοι μας φτάνουν στα άκρα έχουν τους λόγους τους....  


Δεν υπάρχουν σχόλια: