Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Η Περιφέρειας Κρήτης, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Η Κυκλική Οικονομία στην Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “BLUEfasma”. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, εκτός από το Διαδίκτυο, και με φυσική παρουσία, ταυτόχρονα από τη Μαρίνα του Ηρακλείου και από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) στις πόλεις των Χανίων και Αγίου Νικολάου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Χανίων κ. Ροκάκης ήταν ένας απο τους επίσημους ομιλητές και στην  ομιλία του αναφέρθηκε στα θέματα που έχουν βάλει στόχο και προτεραιότητα και αφορούν τον Νομό Χανίων.

Τόνισε οτι προτεραιότητα στο Επιμελητήριο, που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου (master plan) με στόχο τη βιώσιμη «Γαλάζια Ανάπτυξη» του ναυτικού Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων με τρεις βασικούς πυλώνες: 
α. Κατασκευή Μαρίνας στην πόλη των Χανίων, 
β. Δημιουργία Υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κισάμου και 
γ. Αναβάθμιση του Σταθμού Κρουζιέρας του λιμανιού της Σούδας (home port), σε συνδυασμό με τις αναγκαίες αναπτυξιακές επενδύσεις στο λιμάνι της Κισάμου για τη ναυτιλιακή εμπορευματική διασύνδεση των Χανίων με τη Βόρεια Αφρική-Λιβύη.

Όπως βλέπουμε ο πρόεδρος και συγχωριανός μας κ. Ροκάκης βάζει μέσα στις προτεραιότητες του Επιμελητήριου δυο θέματα για την Κίσαμο, το υδατοδρόμιο αλλά και την ανάπτυξη του λιμανιού της Κισάμου, (καταλαβαίνει πόσο πίσω είμαστε). Φυσικά με την κατασκευή της μαρίνας στα Χανιά μάλλον πάει πίσω η δημιουργία της δική μας χωροθετημένης. Ελπίζω βέβαια να υπάρχει θέληση να φτιαχτεί έστω μια μικρότερη προς το παρόν εντός του λιμανιού του Καβονησίου, μιας και σήμερα ακόμα τα γιοτ και τα σκάφη που μας επισκέπτονται είτε για ανεφοδιασμό ή μια μια βόλτα στην πόλη είναι πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: