Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΟΑΚ

 Η εισήγηση του Γιώργου Φραγκιουδάκη, δημοτικού συμβούλου με την Λαϊκή συσπείρωση στο Δήμο Κισάμου, όπως κατατέθηκε στις 31 Αυγούστου του 2021 και συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιου του Δήμου Κισάμου στις 7 Σεπτέμβριου με τηλεδιάσκεψη
- Με δεδομένες τις εξελίξεις για τον νέο ΒΟΑΚ, το γεγονός ότι αρκετά Δημοτικά συμβούλια κουβεντιάζουν για τον νέο ΒΟΑΚ και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τα ζητήματα που δημιουργούνται και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως επίσης και η «δημόσια» διαβούλευση που η προθεσμία λήγει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ζητούμε την σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό θα ήταν σωστότερο να γίνει δια ζώσης σε ανοιχτό χώρο και με την παρουσία του Κισαμίτικου λαού.
Επίσης 
Τασσόμαστε κατά των διοδίων για πολλοστή φορά. Καταθέτουμε το σχετικό ψήφισμα το οποίο ζητούμε να μπει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρούμε ότι είναι παράλογο να πληρώνει ο Κισαμίτικος λαός (που ο μισθός του τελειώνει πριν τελειώσει ο μήνας), δισεκατομμύρια για τέλη κυκλοφορίας, φόρο στα καύσιμα, και ταυτόχρονα διόδια, για να θησαυρίζουν μονοπώλια ντόπια και ξένα. Ούτε θεωρούμε λύση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον φονικό δρόμο καρμανιόλα- παλιό ΒΟΑΚ οι βιοπαλαιστές συντοπίτες μας και τα παιδιά τους.
                                               ΨΗΦΙΣΜΑ
                 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ
Στην Βουλή ο κ. υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε κυνικά ότι για να κατασκευαστεί και να συντηρηθεί ο νέος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) θα χρειαστεί να τοποθετηθούν σε αυτόν διόδια. 
Ο νέος ΒΟΑΚ έπρεπε να έχει κατασκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια γιατί ο υφιστάμενος δρόμος δεν πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλή οδήγηση με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά τροχαία ατυχήματα με θύματα αθώους ανθρώπους. 
Αν επιβληθούν διόδια, οι Κισαμίτες θα πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα για να μεταβούν στο νοσοκομείο Χανίων, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στις τράπεζες ή στην εργασία τους δεδομένου ότι αρκετοί εργάζονται στα Χανιά ή σε όμορες περιοχές, αλλά έχουν επιλέξει από αγάπη για τον τόπο τους να μένουν στα χωριά τους δίνοντάς τους ζωή.
Ο νέος ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ελεύθερος, χωρίς διόδια, ασφαλής, για να εξυπηρετείται ο λαός ο οποίος πληρώνει φόρους πολλών δισεκατομμυρίων στα τέλη κυκλοφορίας, στον φόρο καυσίμων κλπ.
Το δημοτικό συμβούλιο τοποθετείται ξεκάθαρα  κατά των διοδίων, και απαιτεί από την κυβέρνηση να κατασκευαστεί ο νέος ΒΟΑΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό και κοινοτικούς πόρους, ώστε να έχουμε ένα δημόσιο, σύγχρονο, ασφαλή, δωρεάν Οδικό Άξονα από την Κίσσαμο ως την Σητεία. 
Κίσαμος 31-08-2021
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Φραγκιουδάκης Γιώργος

Να διευκρινίσω οτι η "απάντηση" του δήμου στο ερώτημα και στην αποδοχή ή όχι του παραπάνω ψηφίσματος ήταν....  
"Α. Τα διόδια δεν είναι όρος, δεν μπορούμε σαν Δήμος να το βάλουμε ως όρο για την κατασκευή ή όχι του αυτοκινητόδρομου-του νέου Β.Ο.Α.Κ.- του νέου σύγχρονου δρόμου που όλοι θέλουμε. 
Β. Πρέπει να υπάρχει εναλλακτικό δίκτυο το οποίο να μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιεί, άρα να μετακινείται και να μπορεί να πηγαίνει σε κάθε προορισμό, χωρίς να πληρώσει.
Γ. Γι' αυτόν που θα επιλέξει τον αυτοκινητόδρομο να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους καθημερινούς χρήστες.

Μετά απο 4 μέρες καταφέραμε να μεταφέρουμε τις απόψεις και τις κουβέντες του "κλειστού" δημοτικού συμβουλίου. Τονίζω για άλλη μια φορά οτι είναι ντροπή να μαθαίνουν οι πολίτες απο τα ΜΜΕ τι ειπώθηκε σε ένα θέμα που τους αφορά άμεσα. Είναι παραβίαση των θεσμών και καλό είναι να  αλλάξουν τακτική ειδικά στα σοβαρά θέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: