Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ....

Χθες κάποιος μου είπε κατά λέξη.. "Δεν βαρέθηκες να γράφεις τα ίδια και τα ίδια"...δεν αλλάζει τίποτα οτι κι αν γράψεις... κι έχει δίκιο, αλλά εγώ είπα ...... οτι δοκιμάζω τις αντοχές μου και τον βαθμό αδιαφορίας τους. 
- Λοιπόν δεν μπορούμε να κάνουμε μια σοβαρή μελέτη στην Κίσαμο για διαφόρους λόγους, δεν έχουμε τεχνική υπηρεσία, έχουμε σοβαρότερα θέματα απο το να κάνουμε μελέτες, δεν είναι η εποχή που γίνονται οι μελέτες, είναι καλύτερο να μας τις κάνουν άλλοι τις μελέτες, δεν χρειαζόμαστε μελέτες, να τις κάνουμε τις μελέτες τι;, .... και ούτω κάθε εξής.... χιλιάδες δικαιολογίες που έχουν φτάσει όλες σαν κόμπος στο χτένι και φράκαραν τα πράγματα. Τον Κουκουράκη κάποτε τον κυνηγούσαν όπως και τον Μαλανδράκη σήμερα τον κυνηγούν γιατί κάνει πολλές μελέτες. Οι Εννιαχωριανοί το αναγνωρίζουν στον Κώστα, και υπάρχουν ακόμα κάποιοι που χτυπούν ελαφρά την κεφαλή του τον τοίχο για την ξεροκεφαλιά τους να μην τον στηρίξουν, κάποτε ... για τον Γιάννη εδώ δίπλα μας, δεν χρειάζεται συστάσεις, ούτε βέβαια χρειάζεται να πούμε πολλά  μιας και τα βλέπουμε καθημερινά αφού περνάμε.. πάντα βιαστικά για να μην στεναχωριόμαστε απο την περιοχή του.
Βέβαια ξεψαχνίζοντας ..δεν σταματώ και εγώ λιγάκι, βρήκα αυτήν την απόφαση
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡ. 1189/2020
ΘΕΜΑ: Ανάθεση Υπηρεσίας «Υποστηρικτικές εργασίες οργάνωσης και παρακολούθησης
διαδικασιών και θεσμικών ρυθμίσεων για ολοκλήρωση έργων-προμηθειών-εργασιών και
υποβολή προτάσεων σε χρηματοδοτικά Προγράμματα»...... και ερωτώ.. προχώρησε η οργάνωση ώστε να υποβάλουμε κάποιες προτάσεις ή τσάμπα λεφτά δώσαμε πάλι;
Γιατί αν πραγματικά ψάχναμε θα κάναμε πολλά αλλά το θέμα είναι οτι δεν ψάχνουμε... και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν ... ειδικά στο ψάξιμο.
Η καθαριότητα, η ύδρευση η αποχέτευση, το καθάρισμα των αγροτικών δρόμων, ο δημοτικός φωτισμός.. η καθαριότητα και ο ευπρεπισμός των σχολείων δεν είναι έργο για παλαμάκια, είναι υποχρέωση.... τα έργα είναι άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: