Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ ΖΩΩΝ

Επιστολή στάλθηκε από τους κατοίκους του χωριού Μουρί για την συνεχιζόμενη αδεσποτία στο χωριό και της ζημιές που προκαλούνται από τα ανεπιτήρητα ζώα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.  Επίσης, όπως αναφέρουν σε επιτολή που έφτασε στο blog έχουν ενημερωθεί και οι εδώ αρμόδιες Αρχές, Δήμος Κισάμου, Α.Τ Κισάμου και Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
 Με την παρούσα επιστολή, εκπροσωπείται μεγάλη μερίδα ελαιοπαραγωγών και αμπελοπαραγωγών των Δήμων Κισάμου και Πλατανιά στο νομό Χανίων. Το χωριό μας συγκεκριμένα, είναι ένα μικρό χωριό στο Δήμο Κισσάμου, ονόματι Μουρί, το οποίο είναι κατάφυτο από ελιές και αμπέλια. 
  Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η Επαρχία Κισσάμου, με την έξαρση του φαινομένου της αδεσποτίας των αμνοεριφίων και της επικίνδυνης θρασύτητας των ιδιοκτητών τους. Η καλλιέργεια και εκμετάλλευση των ελαιοδέντρων, αποτελεί την μοναδική πηγή εισοδήματος και βιοπορισμού για τους περισσότερους από εμάς και τις οικογένειές μας. Οπότε, η μόνιμη καταπάτησή τους από τα ανεπιτήρητα κοπάδια με τις καταστροφικές συνέπειες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, επιφέρει καίριο πλήγμα στην αξιοπρεπή διαβίωσή μας.
  Πρόσφατα, τροποποιήθηκε ο υπάρχον νόμος περί αδεσποτίας των αμνοεριφίων και χαιρόμαστε γι’ αυτό γιατί αν εφαρμοστεί κατά γράμμα, θα λυθεί το πρόβλημα, άμεσα. Με λύπη σας πληροφορούμε όμως, ότι τίποτα δεν λειτουργεί με βάση τον νόμο. Οι αρμόδιες αρχές δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά μας περί καταπάτησης των περιουσιών μας. Το αντιμετωπίζουν με ανευθυνότητα και αναβλητικότητα, με αποτέλεσμα η αντιπαράθεση μεταξύ των αρχών, των ιδιοκτητών της καταπατημένης γης και των ανεύθυνων ιδιοκτητών των αμνοεριφίων να έχει φτάσει στα άκρα. 
  Για το ως άνω φαινόμενο έχει λάβει γνώση, πέραν των Αρμόδιων Αρχών της περιοχής μας -Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και Δήμος Κισσάμου- ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης καθώς και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.
  Σας παρακαλούμε θερμά, πριν η κατάσταση αυτή ξεπεράσει κάθε όριο, και έρθουμε αντιμέτωποι με μη αναστρέψιμα γεγονότα, καθώς το παρελθόν κάποιων εκ των ανεύθυνων και δολοπλόκων καταπατητών έχει αμαυρωθεί, να πιέσετε προς κάθε κατεύθυνση ως προς την επίλυση του προβλήματος αυτού, με την άμεση και μακροπρόθεσμη εφαρμογή του νόμου. 
  Τέλος, ενημερωθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά ότι ο υποψήφιος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία Διαμαντής Γκολιδάκης, προτείνει να αναλάβει η Αγροφυλακή την επιτήρηση των δασικών περιοχών προκειμένου να συλλαμβάνονται επίδοξοι εμπρηστές, με αφορμή τις τραγικές στιγμές που έζησαν οι συμπολίτες μας τις τελευταίες ημέρες, σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο. Αυτή η πρόταση λοιπόν, δεν θα προστατεύσει μόνο τα δάση από εμπρηστές, αλλά κάθε λογής αγροτική περιοχή από πολλούς κινδύνους. Επικροτούμε λοιπόν, σα μερίδα πολιτών του ελληνικού κράτους, που κατοικεί και βιοπορίζεται από τον Πρωτογενή Τομέα, την πρόταση αυτή.
  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για κάθε σας ενέργεια ως προς την αντιμετώπιση πάσης φύσεως καταπάτησης ξένης γης.
  Ακολουθεί η απάντηση, στο αίτημά μας προς εφαρμογή του νόμου, του Δήμου Κισάμου.
Με τιμή 
Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μουριανών ¨Η ΕΝΟΤΗΤΑ¨


Η επιστολή συνοδεύεται και με την παρακάτω επίσημη απάντηση του Δήμου Κισάμου σχετικά με το πρόβλημα αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: